Süper Amatör Play-Off grubunun son haftasında Kalaycıspor ve As Akyazıspor hariç tüm takımların Bölgesel Amatör şansı var. Averajla Lider Karasuspor ve takipçisi Adapazarıspor ile Kocaalispor’un şampiyon Karasu Güven’in ise zor da olsa baraj oynama ihtimali bulunuyor. Ancak bütün hesaplar iki maçtan çıkacak sonuca bağlı. Buna göre çok karışık hesaplar olsa da;

Kuzeyin temsilcisi Karasuspor, Kocaalispor'u mağlup etmesi durumunda diğer maçların sonucunu beklemeden Karasuspor BAL'a çıkar.

Ya da Kocaalispor-Karasuspor maçı berabere biter Karasu Güven, Adapazarıspor'u mağlup eder ya da berabere kalırsa; Karasuspor BAL'a çıkar.

Bunun dışında Kocaalispor'un Karasuspor'u yenmesi halinde Karasu Güvenspor-Adapazarıspor maçından gelecek beraberlik ya da ev sahibi takımın galibiyet haberinde Kocaalispor BAL'a çıkar

Bir ihtimal Adapazarıspor'un Karasu Güvenspor'u mağlup etmesi durumunda Kocaalispor-Karasuspor maçından gelecek beraberlik ya da ev sahibi ekibin galibiyeti halinde Adapazarıspor BAL'a çıkar

Baraj maçına kim nasıl kalır?

Karasu Güvenspor-Adapazarıspor müsabakasının berabere bitmesi halinde diğer maçın sonucu ne olursa olsun Adapazarıspor Baraj maçı oynamayı garantilemiş olur.

Kocaalispor-Karasuspor maçı berabere biter Karasu Güven, Adapazarıspor'u mağlup ederse; 3 takım arasında yapılacak 3lü averaj hesabında Adapazarıspor ikinci olarak baraj oynamaya hak kazanır.

Kocaalispor, Karasuspor'u mağlup eder; Karasu Güvenspor'da Adapazarıspor'u mağlup ederse Kocaalispor lige çıkar. Fakat diğer 3 takım 17 puanda olacağından 3 lü averaj devreye girer. Bu durumda bu 3 takım arasındaki maçlarda en çok puanı toplayan Karasuspor ligi ikinci bitirir ve baraj maçı oynama hakkı kazanır.

Karasuspor, Kocaalispor'u mağlup eder; Karasu Güvenspor'un da Adapazarıspor'u  en az 3 farklı mağlup etmesi halinde  Karasu Güvenspor baraj maçı oynamaya hak kazanır. 1 Farklı mağlubiyette ise Adapazarıspor Baraja kalır.

Karasu Güvenspor'un Adapazarıspor'u 2-0 mağlup etmesi durumunda ise ikili averajlar eşitleneceğinden genel averaja bakılmaksızın iki takım arasında tarafsız sahada 1 maç daha yapılır.

Editör: TE Bilişim