U 19 takımında yetenekli oyuncu yok diyorlar ancak bu oyuncuların yıllardır bu kulübün altyapısında neden kaldığını kimse sormuyor. Büyükşehir Belediyesine bağlandı, tesis var, hocalar maaşlarını tıkır, tıkır alıyor, sözde ve görünürde hiçbir sorun yok ancak A takıma oyuncu çıkmıyor. Demek ki bir yerde yanlış var. Yanlışı yapanlarda hesabını vermeli değil mi?

TARİHİN EN KÖTÜ DÖNEMİ

Son 5 yıldır Büyükşehir Belediyeye bağlı olan Yeşil-Siyahlı kulübün altyapısından son yıllarda neredeyse A takıma çıkan bir oyuncu bile yok. Yeni sezon öncesi ise Sakaryaspor yönetimi sigorta ve maaşlarının ödeyemeyecek olması nedeniyle kimseyi profesyonel yapmaya yanaşmıyor. Alt yapıdan hiç bir oyuncuyu profesyonel yapmak istenmemesi üzerine yaşı dolan tüm oyuncular serbest kalacak. Aileler bu konuda Gençlik Gelişim Sorumlusu Tamer İlaçan’dan açıklama bekliyor.

LAFTA ALTYAPI DİYORLAR

Geçtiğimiz sezon Türkiye ikincisi olan bu sezonda grubunu ikinci olarak tamamlamasına rağmen Türkiye Şampiyonu Bursaspor'a elenerek finallere gidemeyen Sakaryaspor U19 takımından hiç bir oyuncu A Takım kadrosuna davet edilmemiş o kadro olduğu gibi dağılmıştı.  Yaşı U19 takımına tutmayan tüm oyuncular bonservisleri verilerek serbest bırakılacak. Öte yandan Sakaryaspor yönetimi alt yapıdan yetişen Burak Bekaroğlu'nu satıp kaynak yaratma arayışını da sürdürüyor

İMZA DA YOK KAMPTA

Başkan İsmail Gürses göreve geldiğinde Türkiye ikincisi olan kadroyu mutlaka değerlendireceğini söylemesine rağmen geçtiğimiz sezon tüm hazırlık kampı aşamalarına katılan 8 genç oyuncudan hiç birine profesyonel sözleşme imzalanmamıştı. Yeşil Siyahlılarda geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kaleci Hüseyin'in sakatlık yaşamasının ardından alt yapıdan kaleci Aykut'a mecburiyetten profesyonel lisans çıkarılmıştı. Bu yılda yine A takıma oyuncu alınmıyor ve profesyonel imza atan yok.

Editör: TE Bilişim