Hendekspor Yönetimi Başkan Sadettin Meraklı, Asbaşkan Zafer Çakmak, İdari ve Mali İşler Sorumlusu Mustafa Yılmaz, Futbol Şube Sorumluları Kaan Sinan Sunman ve Recai Kandemir basın mensupları ile bir araya gelerek 2018-2019 Bölgesel Amatör Lig (BAL) sezonunu değerlendirirken gelecek sezon ile ilgili açıklamalarda bulundular. Sohbet havasında gerçekleşen toplantıda basın mensuplarının sorularına içtenlikle cevaplar veren Hendekspor Yönetimi, Hendekspor hakkında merak edilenler, yanlış bilinenler ve Hendekspor ile ilgili iddialar hakkında da açıklamalarda bulundular.

EN İYİSİNİ YAPTIK

Başkan Sadettin Meraklı; “Geçtiğimiz yıl mutlak şampiyonluk hedefi ile lige başlamadık ama gücümüz nispetinde yapabildiğimizin en iyisini yapıp ilk yarı bittiğinde düşündüklerimiz olursa yapacağımız 3-4 takviye ile hedefe doğru ilerleriz diye düşünmüştük. Sezon başında yaptığımız transferler ile iyi bir kadro oluşturduğumuz gerçeği ortaya çıktı zaten. İlk yarıyı lider bitirdik, devre arasında transfer döneminde 6-7 tane sporcu arkadaşımız ile yollarımız ayrıldı, birçoğu da zaten kendi isteği ile ayrıldı. Nokta transferler yapalım dedik ve 5-6 transfer yaptık ama 2. yarıya kötü başladık. İlk 3 maçta ligin kafadaki takımlarla oynadığımız müsabakalar bizim istediğimiz şekilde geçmedi. Büyük bir avantaj kaybettik, sonraki süreçte teknik kadro ile yollarımızı ayırdık ve Metin hoca ile anlaştık. Metin hoca geldiğinde 10 maçımız vardı, 1 mağlubiyet ve 1 beraberlikle ikinci yarıyı bitirdik ama ikili averaj ile sonuçta 1877 Alemdağspor çıktı.” dedi.

İrfan Başkanın desteği tartışılmaz

Başkan Sadettin Meraklı; “Sezon başından beri İrfan başkanın Hendekspor’a ve diğer spor kulüplerine ciddi destekleri oldu. Bize çok ciddi destek oldu enerji verdi. Hendek uzun zamandan beri başarıya açtı, iyi bir oluşum ile iyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Maçlarımıza 5-6 bin taraftar gelmesi bizleri çok mutlu etti ama daha iyi şeyler olabilirdi, şehir adına Hendekspor’a İlçeden daha çok destek verilebilirdi. Takdir edersiniz ki Yönetim Kurulu olarak iki sezondan beri özverili çalışmalar yaptık. Yönetici arkadaşlarımızın hepsinden Allah razı olsun, gecelerini gündüzlerine katarak çok büyük emekler verdiler ama İrfan Başkanın da bu oluşumun arkasında destekçi olması arkadaşları da daha çok iş yapmaya sevk etti.” dedi.

DESTEK SÖZÜ

Başkan Sadettin Meraklı; “İstenince olmayacak bir şey yok, buraya kadar geldik. Başarılı bir yönetim sergiledik. Yaşadıklarımızdan ders çıkartarak gelecek sezon ile ilgili daha farklı daha iyi bir yapılanma ile Hendekspor’u istediği hedefe ulaştıracağımızı düşünüyoruz. Turgut Başkanla birkaç kere istişare ettik kendisi de bu oluşumun sonuna kadar destekleyeceğini Hendekspor’un profesyonel lige çıkması gerektiğini düşünüyor. Takdir edersiniz ki futbolu seven bir Belediye Başkanının olması çok büyük katkı oluşturur. Belediye imkânları kulüpler için olmazsa olmazlardan bir tanesi. Çünkü biz yöneticilerin bu külfetlerin altından kalkacak bir durumu yok ve imkânları yetişmez. Bu açıdan Belediyelerin bu oluşumları desteklemesi yöneticilerin de ellerini güçlendirir. İmkân meselesi. Geçtiğimiz yıl süper amatörde iken imkânlarımızı hepiniz biliyorsunuz. Bu yıl böyle bir tesisi kullanmamız bize de çok büyük artı kazandırdı. İnanın sezon başladığından bitene kadar biz bu işi en iyi şekilde yapabilmek için elimizden gelen her türlü imkânı kullanmaya çalıştık. Metin hocamızın söylediği bir söz var, “olmadı nasip değildi, belki de hazır değildik, belki çıksaydık bocalayabilirdik” ama en büyük avantajımız çıksak ta bir iskelet kadromuz vardı, ama çıkamadık önümüzdeki sezon için yine bir iskelet kadromuz var. İyi bir oluşum ile çok daha iyi bir sezon yaşayabiliriz eksikliklerimizi gördük, en azından bal liginde oynayan takımların gücünü gördük, buradaki güç dengeleri oluşturulacak kadrolar ile ne olursa olsun şehir bu işi sahiplendiği zaman burada olmayacak hiçbir şey yok.”

ŞANSSIZ BAŞLADIK

Başkan Sadettin Meraklı; “Hendekspor’un bu yıl çıkamaması hakikaten büyük bir şansızlık. Diğer takımlara baktığımız zaman biz hepsinden daha iyi bir takımdık ama istemediğimiz sonuçlar ile karşılaştık. Kırılma noktalarımız ilk maç Ereğli maçıydı, 1-0 önde iken umulmadık bir anda gol yedik ve 1-1 bitti. İkinci maçta Bursa Zaferspor ile uzatmalarda gol pozisyonun ofsayt olarak değerlendirmesi. Sonra Alemdağ ile birlikte 0-0 kaldık onu da alamadık. Hakem hataları mutlaka bir etken ama hakikaten sporcu kadrosu olarak mutlaka eksikliklerimiz vardı. Ama en büyük talihsizliğimiz hücum bölgesinde, forvet bölgesinde istediğimiz verimi alamamak oldu. Devre arasında forvet transferi düşüncemizi arkadaşlarımız ile istişare ederek Muhammet’i transfer ettik. Hiç kimsenin bu adamı niye aldınız diyeceği bir adam değildi ama bazı şeyler olmadığı zaman olmuyor. Bunun örnekleri daha önce yaşandı. Tecrübesizlik ile bir ilgisi yok bu sezon yaşadıklarımızın ama talihsiz miydik evet şansız bir sürü maç verdik. Sporcuların özellikle Mehmet Ali Honca ile başladık sezona, ikinci yarının 3’üncü haftasında yolumuzu ayırdık ve Metin Hoca ile devam ettik. Sporcu kadrosu ile ilgili hiçbir eksiğimiz yoktu yaptığımız transferler ile ilgilide arkadaşlarımızın hepsinden Allah razı olsun hakikaten çok karakterli bir takım oluşturmuştuk hiçbir sorunda yaşamadık. En büyük eksikliğimiz hücum bölgesinde bitirici vuruşu yapamadık orada eksikliğimiz vardı, nasip değilmiş.” dedi. ‘Yeni sezonda Yönetimde bir değişiklik veya yeni bir oluşum olacak mı?’ sorusuna Başkan Sadettin Meraklı; “Bu konuyla ilgili Belediye Başkanımız ile birlikte oturacağız ve geçtiğimiz sezon ile ilgili değerlendirmelerimizi yapacağız. Bundan sonraki süreç gelecek sezon ile ilgili kendisini de mutlaka tasarrufu ve düşüncesi olacaktır. Geniş tabanlı bir yönetim oluşması mutlaka olacaktır ama bunun nasıl olacağı kesinlikle Turgut Başkanın tasarrufundadır.” dedi

Karar mercii sadece Turgut Babaoğlu mudur?

Başkan Sadettin Meraklı; Kesinlikle çünkü biz kongremizi yaptık geçtiğimiz yıl. 2 yıl daha normalde biz burada görevdeyiz ama yönetim kurulu olarak mevcut olan arkadaşlarımızın birçoğunun işlerinden dolayı buraya zaman ayıramamaları bizleri de zor durumda bıraktı ama tekrardan bir yönetim kurulu oluşması Hendekspor için hakikaten kaçınılmaz.

Yeni oluşumda İrfan Başkan olacak mı?

Başkan Sadettin Meraklı; “Bunu kendisine sormak lazım, böyle bir konu konuşulmadı, oturup istişareler edilir. Sonuçta hem yönetim kurulumuz hem Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu’nun bu konuya bakış açısı tasarrufu mutlaka vardır. Bununla ilgili yeni bir yapılanma da olabilir, mevcut yönetime takviyelerde olabilir, bunu zaman gösterecek.”

Hendekspor bütçesi çarçur edildi mi?

Başkan Sadettin Meraklı; “Bizlerin yönetim kurulu olarak veremeyeceği bir kuruş hesabı yok. Sonuna kadar ne yapmışsak hepsi kayıt altındadır. Hiçbir zaman ne sporcuya ne teknik heyete nede diğer harcamalarımız ile ilgili ödemelerimiz tamamen kulübün kasasına girmiştir ve kulübün kasasından çıkmıştır. Bahsedilen rakamlar kesinlikle doğur değildir ama hakikaten konuşan arkadaşların ellerinde bir belgeleri varsa gelsinler burada açık açık konuşabilirler, biz buraya bütün arkadaşları davet etik. Bilgilendirelim dedik sonuçta sağda solda kulaktan duyma şeylerle konuşarak bir şeyler ifade edilemez, burada oturur konuşuruz bizim kimseye veremeyeceğimiz bir hesabımız yok.”

BÜTÇE AÇIKLAMASI

Hendekspor’un bütçe konuları nedeniyle açıklamalarda bulunan İdari ve Mali İşler Sorumlusu Mustafa Yılmaz, Türkiye’deki genel hastalık bu. Futbolu herkes çok bilir, herkes hesabı kitabı çok bilir. Ama bu arkadaşlar bal ligindeki takımların bütçeleri hakkında ne kadar araştırma yaptılar hangi takım kaça kurulmuş bunu biliyorlar mı merak ediyorum. Örneğin Ereğli mesela 6 milyon, Bartın 4-5 milyon bütçelerle sezonu tamamladıkları konuşuluyor. Bugün en düşük bütçe yapan takım bile 1-1,5 milyon arasında bütçe ile ligi tamamladı. Bizim de sezon başında 1 milyon 100 bin civarında sporcu bütçemiz vardı. Fakat takımımızın başarılı olması ve ilk yarıyı lider kapatması sonrasında İrfan Başkan ile yaptığımız istişarelerle devre arasında transfer yapalım, takımı güçlendirelim dedik ve devre arası transferleri ile yaklaşık 250 bin civarında bir bütçe artışı meydana geldi. Kaldı ki bunun da kaynağını yaratarak bunu yaptık. Şimdi boşa harcanan paradan kasıt nedir? Bir takım 24 oyuncudan ibaret, 24 oyuncunun 18 tanesi kadroya girecek 6 tanesi kadro dışı kalacak. 18’in 11 tanesi oynayacak, şimdi biz kadro dışında kalan 6 oyuncuya verdiğimiz parayı çöpe giden para olarak sayamayız. Sonrasında transferde belli ümitlerle aldığımız oyuncunun beklediğimiz performansı verememesi sonucu gönderdiğimiz zaman bu çöpe gitti diye değerlendirilemez. Örneğin ilkyarıda ilk yarıda aldığımız Azeri oyuncu Çengelköy’de bir devrede 12 gol atmış sonra sakatlık geçirmiş talihsiz bir dönem geçirmiş sonrasında ciddi referanslar ile alınmış ve teknik direktörümüz Mehmet Ali Honca’nın izlediği ve ısrarla alınmasını istediği bir oyuncu aldık ama bizde o performansı gösteremedi. İkinci yarıda golcü ihtiyacımız vardı ve bu ligin en iyi takımı bizdik. En iyi oyuncu kimdi en çok gol atan santrafor ve bizim gurubun en çok atan santrafor Muhammet’ti. Bartınspor toplamda 16 gol atmış 12 tanesini Muhammet atmış ve grubun ilk yarıdaki gol kralı. Bu oyuncuyu almamız kadar normal bir şey olamaz bu kadar değerli bir oyuncuyu alırsan da maliyeti ona göre olacak. Spor içinde olan insanlar bu işlerin nasıl geçtiklerini tahmin ediyorlardır. Örneğin, Galatasaray’ın 12 milyon Euro vererek aldığı Diagne penaltıdan başka gol atamadı, şimdi nasıl suçlayabilirsiniz ki? İlk yarının en çok gol atan oyuncusu Türk liginde Diagne. Bunlar futbol içinde var.”

Verilmeyecek hesabımız yok

İdari ve Mali İşler Mustafa Yılmaz; “Her şeyin kuruşu kuruşuna hesabını verebilecek durumdayız. Ne yapılması gerekiyorsa sezon başından beri hepsini yaptık ve her kuruşun hesabını verebilecek durumdayız. Kaldı ki bu söylentilere cevap olsun diye söylemiyorum ama bilgilendirme olsun diye söylüyorum bu kulübün hiç kimseye veremeyecek hesabı yoktur, bizden hesap sormak zorunda olan insanlar da bu kulübe bir kuruş fayda sağlayan insanlardır. Bugün bir kişi 100 lira yardım yatıysa kardeşim benim verdiğim yardımı sen nerede kullandın diye sorma hakkında sahiptir ama bunun dışında dedikodu üreten insanlara hesap verme gibi bir zorunluluğumuz yok. Vicdanen hepimiz rahatız, her kuruşun da hesabını verebilecek durumdayız.” dedi.

Hendekspor standardı oluşturduk

Asbaşkan Zafer Çakmak; “O kadar farklı konularla karşı karşıya kalıyoruz ki artık utanıyorum insanlara bir şeyler söylemeye. Niyete bakmak gerekiyor. Konuşuluyor yok 350 bine kurulmuş adamlar şampiyon olmuş demek aslında Hendekspor’un değerini düşürmek için alttan vurmaya çalışmak bu geçmişten bu yana her dalda var. Bunların bizlere bir faydası yok en çok eleştirilen adam bu konuda benim belki ama biz ekip olarak çalışıyoruz. Gece gündüz prosedürler hazırladık Hendespor’da her şey yazılı çizili olsun diye. Dolayısıyla bu maliyetler gizli maliyetler değil, zaten bal liginin bir rayiç değeri var bizde artık öğrendik gördük ki bu rayiçler içerisinde dönüyor. Yani kısacası biz standardımızı koyduk, dedik ki bizim standardımız bu devre arasına nasıl girersek Hendek’in layık olduğu seviyelerde transferler yaparız dedik ve her şeyi prosedürüne uygun yaptık.”

Aksini iddia eden varsa delikanlıysa ispatlasın

Asbaşkan Zafer Çakmak; “Yönetim kurulum adına da bir şeyler söylemek istiyorum. Tabi ki insanlar bizleri eleştirecek eleştiriden kaçmıyoruz, çünkü bizde ne kadar futbolun içerisinde olsak ta Hendek bize bir yetki verdi gerçekten bu yetkinin ağırlığını inşallah yeni arkadaşlar gelir fark eder. İnanılmaz yorulduk, helali hoş olsun Hendeğe ama çok kolay değilmiş bal ligi gibi bir yerde sorumluluk almak. Fakat eleştirilerin içerisinde Hendeğin paralarını iç ettiler, çarçur ettiler, yediler meselesi çok üzüldüğümüz bir konu. Hata yaparız kusur yaparız birilerine kızarız, birileri bize kızar ama biz Hendeğin çocuğuyuz. Hasbelkader bir Ailemiz çoluk çocuğumuz var, bir haysiyet bir şerefimiz var, yaptığımız iş ile muktedir olduğumuz durumlar var. Gerçekten bunun bilinmesini istiyoruz. Bu konu bizleri inanılmaz üzen bir şey. Bu konuyu isnat eden insanları da bu akşam burada görmek isterdim çünkü yüzüme söyleyemedikleri bir şeyi arkamdan söylüyorsa kusura bakmasın adam değil yani kimse. Bunu net söylüyorum. Varsa aksini ispat eden, delikanlıysa çıkar karşımıza söyler delikanlıysa. Bu terbiyesizlik, burada herkesin çoluk çocuğu var, bunları kendi adıma söylüyorum, böyle bir terbiyesizlik yok.”

Bizi üzmek mutlu ediyorsa varsın mutlu olsunlar

Asbaşkan Zafer Çakmak; “Kulüp Hendekspor kulübü, ne Zaferspor, ne Sadettinspor ne Mustafaspor. Burası Hendekspor kulübü. Kaldı ki ukalalığımı da affedin, 1982’de ilk lisans olduğum kulüp, burada bir sürü şampiyonluk gördüm, kaptanlık yaptım, yöneticilik yaptım, sonra Allah Başkanlık nasip etti, şimdi de Sadettin Başkanımın Asbaşkanlığını yapıyorum. Makam mevkiden gocunduğumuz yok. Bu yönetim sustu hiç cevap vermedi. Bir tane polemiğe alet olmadık. Facebooklarda, haberlerde yapılan iddialarda hakaretlere varan söylemler falan ama artık gülüyoruz yani, günah bırakmadılar Allah razı olsun. Allah Hendekspor’a en ufak bir taş koyandan da razı olsun, emek sarf eden, taş üstüne taş koyandan da Allah razı olsun ama hakikaten üzüyor yani. Çok üzülüyoruz. Bizi üzdüklerini bilmeleri mutlu ediyorsa varsın öyle mutlu olsunlar, üzülüyoruz başardılar.”

Hakan Soylu ile sorun yaşandı mı?

Asbaşkan Zafer Çakmak; “Hakan Soylu bizim kaptanımız. Takımıza gelmesine çok sevindik ve ikna eden adamlar da Sadettin Başkanla ikimiziz. Bir akşam aldık Hakan’ı konuştuk. Sen bu kulüpte ve bu Ailede olmalısın dedik ve Hakan Soylu adamlık yaparak bizim istediğimiz paraya imza atmıştır. Hakan Soylu’nun oynadığı süre içerisinde yönetim ile ilgili en ufak problemi olmadı, ne Mehmet ali hocadan ne de Metin hocadan böyle bir şey duymadık, hiç böyle bir sorun olmadı. Bu uydurmadır, çünkü Hakan Soylu bu takımın sadece kaptanı değil demirbaşı, Hendek’in yetiştirdiği önemli oyunculardan biri.”

ALTYAPI KONUSUNDA

Başkan Sadettin Meraklı;” Geçtiğimiz yılda da bu yılda da altyapı ile ilgili kesinlikle bir eksikliğimiz falan yok. Hatta Vural hocamızın 16 yaş grubumuz bir üst lige çıktı. Erkan hocamızın takımı da ciddi emek veriyorlar ama burada bir eksikliğimizi kabul ediyoruz. A takımın şampiyonluk umuduyla alt yapıya çok fazla zaman ayıramadık, bu gerçeği kabul ediyoruz, çok yanlarında olmak isterdik ama süreç içerisinde yönetim kurulumuzda zaman çok yorucu geçti, bu konuda eksikliğimizi kabul ediyoruz ama alt yapıda şu eksikti, bu eksikti, şuydu buydu kesinlikle öyle bir şey yok, altyapımız aynı şekilde devam ediyor.”

ALTYAPIDA HENDEK GENÇLİKSPOR GERÇEĞİ

Asbaşkan Zafer Çakmak; biz Hendekspor olarak U19 olarak çıkmıyoruz. U19’daki 16-18 yaş çocuklarımızı Hendek Gençlikspor’a Sami Hocamızın takımına aktardık. Sami Hocamıza da ilgisinden dolayı teşekkür ediyoruz, oyuncularımız daha fazla maç oynasınlar diye büyük bir maiyetini de karşılayarak aktardık. Bunları Hendekspor yönetimi karşıladı, çocuklarımız orada ligde oynasın istedik. Başardık başaramadık ayrı konu ama bu iddiaları kabul etmiyoruz.

DOĞRU YÖNDE ELEŞTİRELİM

Futbol Şube Sorumlusu Kaan Sinan Sunman; “Bu takım nasıl alındı nasıl geldi ne zorluklardan geçti. Geldiğimizde alt yapı yoktu ciddi bir alt yapı oluştu. Tüm olumsuzluklara rağmen250’ye yakın Öğrenci var. Tamam, tesislerimiz yok belki ama stadımız iyi kötü yapıldı, 6 bine yakın taraftar geldi bunu da göremiyorlar mı? Sabredersek, herkes bir kenetlenirse bir olursak neler yapabileceğimiz ortada. Birbirimizi eleştirelim ama doğru yönde eleştirelim. Eksiğimiz söylensin, böyle kulaktan duyma laflar söylendiği zaman hiçbir yere varamayız. Yani bu konularda kariyer sahibi olan abilerimiz kardeşlerimiz gelir, ya arkadaşlar burada böyle olsa şöyle olur, şöyle yapalım, böyle yapalım bir şeyler desinler. Diğer türlü bu Hendekspor’u yıpratmadan başka bir şey değil.”

ŞEHİR TAKIMA SAHİP ÇIKACAK

Asbaşkan Zafer Çakmak; “Kolay değil 20 senelik durağan bir dönemden sonra seyircilerimiz stada gelmeye başladı. Taraftar yapabilmek için 1-2 sezon geçmesi gerekiyor. Ben iddia ediyorum bugün seyir zevkini almaya gelen 5-6 bin taraftar önümüzdeki yıl taraftar olacak ve 5 sene sonra tutamazsın. Çünkü iddia iddia sonrasında bir yerde kümeleniyor.”

BAŞARI SADECE ŞAMPİYONLUK DEĞİL

Futbol Şube Sorumlusu Kaan Sinan Sunman; “Başarı sadece şampiyonluk ile olmuyor. Şampiyon olunca başarıyı taçlandırıyorsun. Süper Amatörden Bölgesel Amatör Lig’e çıkartıyorsun, burada Şampiyonluğa oynuyorsun ve bir kitle oluşuyor. Asıl bundan sonra Hendekspor tanındı, kişiliği oluştu, karakteri oluştu. Her zaman vardı ama şimdi daha güzel faklı bir oluşum oldu Bal Liginde. Bence biz çok başarılı bir sezon geçirdik, çok güzel bir sezon oldu ama şanssızlıklar ve talihsizlikler yakamızı bırakmadı. Biz kendimizi Şampiyon kabul ediyoruz ama statü nedeniyle Alemdağ çıktı.”

VATANDAŞLAR STADA GELMEYE BAŞLADI

İdari ve Mali İşler Mustafa Yılmaz; “Hendekspor’un başarısı ile birlikte inanılmaz bir hava oluştu. Maçlardan sonra birçok kişi gerek telefonla, gerekse sohbet esnasında Pazar günleri bu Avm’ye mi gitsek, şuraya mı gitsek diye hesap yaparken çocuğumuzu elinden tutarak maça getirdik. Güzel duygular yaşadık. Senelerdir böyle şeyler yapmamıştık. Maç günlerini iple çekiyoruz diyerek teşekkür ediyorlar buda bizleri mutlu ediyor. Örneğin köylerimizin birinden normalde bir minibüs gelip geri dönerken maç günlerinde 10 tane minibüs geliyormuş Hendekspor maçı var diye. Bunlar güzel şeyler. Bunları hep birlikte yaptık, çabalar sarf ettik, biz takım kısmında uğraştık, o minibüsçü kardeşlerimiz insanları taşımakla uğraştı yani güzel bir algı oldu. Şampiyon olmayı hepimiz istiyorduk olmadı ama yaşadığımız güzellikleri de unutmayalım. Bunların da üzerine koymaya çalışalım, daha güzelini yapalım önümüzdeki sezon. Bizim beklentimiz herkesin bir şeyin üzerinde bir şey koyması, bize destek vermesi.”

GÖNÜLLÜ OLANLAR GELSİN

Asbaşkan Zafer Çakmak; “Bilmediğimiz tecrübe etmediğimiz bir diğer konu, Bal Ligi 5 yöneticinin çevirebileceği bir iş değil. Ne prosedürü bitiyor, ne evrakı bitiyor. En az 10 kişi lazım. Kâğıdı, izini, Belgesi, Oteli, Ödemesi, Polisi, Emniyeti, Federasyonu, bilmem nesi yani işi gücü bırakıyoruz. Emin olun Perşembe’den bir başlıyoruz Perşembe, Cuma, Cumartesi, Pazar emin olun. Şurada gördüğünüz adamları Allah için söylüyorum eşleri boşamadılarsa çok seviyorlar. Yemin ediyorum çoluk çocuğumuz üzerine, vallahi böyle, billahi böyle. Ya eve gidemiyoruz. Sitem olarak söylemiyoruz gerçekten bu sene Başkanımızın dediği gibi Yönetimi genişlememiz eklememiz hakikaten lazım. Varsa gönüllülerde de gelsin, üye yaparız, Yönetime alırız. Basit ve kolay bir iş değil.”

KULÜP BORÇLARI

Başkan Sadettin Meraklı; “Hendekspor kulübü olarak yaklaşık maç başları ödemelerinden kalan 70 bin TL civarı borcumuz bulunuyor fakat kasada paramız ve çeklerimiz mevcut. Bütçe konusunda biz 1 Milyon 100 Bin TL genel giderler dâhil masraf yaptık, 350-400 Bin TL civarında da oyunculara ödemelerimiz oldu.” dedi. “Hendekspor kurumsal bir çalışma içerisine girecek mi?” sorusuna ise Asbaşkan Zafer Çakmak; “Belediye Başkanımız da Hendekspor’un çıtayı yükseltmesi gerektiğini düşünüyor. Hendekspor olarak Sakarya’nın markasıyız, Sakarya şampiyonuyuz. Bal Ligindeki başarısızlığa odaklanıyoruz fakat Hendekspor Sakarya Şampiyonu. 3. Ligde oynayacak oyuncular bizleri arayıp, araya hatır sayılı kişiler sokarak ben size geleyim bu sene diyebiliyor. Hendekspor artık istenilen arzu edilen bir kulüp. Bu kulüp iki yıl önce kapanıyordu. Bu yönetim ve destek olan Hendek halkı bu takımı Bal Ligine çıkardı. Bal’da 58 puanla averajla kaybetti. Biz Hendekspor Yönetimi olarak şunu anlatmak istiyoruz, gelin hep birlikte bu markayı yapalım.”

MENAJERLERLE İŞ YAPMADIK

İdari ve Mali İşler Mustafa Yılmaz; “Bizim transferlere vereceğimiz paralar manav Ahmet’ten, kasap Mehmet’ten, marketçi Ali’den toplayıp sizlerin oyuncuların cebine ekmek parası olarak koyacağımız paralar. Amatör spor kulüplerinin menajerlere vereceği parası olamaz. Bazılarının istediği rakamlar bizlerin sezon başında anlaştığımız oyuncuya vermediğimiz paralar. Menajerlerle asla çalışmıyoruz. Menajere bir kuruş para vermiyoruz. Biz bu kulübün kör kuruşunu böyle koruduk sezon boyunca. Böyle şeyler duyunca üzülüyor insan. Menajerlere borcunuz varmış diye konuşuluyor. Kimseye, hiçbir menajere borcumuz yok. Bizler menajer var diye transferler ile görüşmelerimizi bitirdik. Ama bu konu artık İftira boyutunu dahi aştı.”

ÇALIŞMALARA BAŞLADIK

İdari ve Mali İşler Mustafa Yılmaz; “Turgut Başkanla toplantılar yapıldı ve kendisine de ilettik bu işi daha heyecanla, dinamizmle yapmaya gönüllü birileri varsa biz derhal bırakırız. Bu Belediyenin takımıdır, Belediye Başkanı buna karar verir sizin de bu konuda bir tasarrufunuz varsa derhal konuyla ilgili ne yapılması gerekiyorsa bizde onu yapalım dedik. Kendisi de bizlere devam etmemiz yönünde talepte bulundu bizde Başkanımızın talebi doğrultusunda yeni sezon çalışmalarına başladık. Önümüzdeki sezon ile ilgili Turgut Başkanımız bu çıta asla daha aşağıya düşmeyecek, biz bu takımı 3. Lige çıkartmamız için ne yapmamız gerekiyorsa onu yapacağız ifadesi ile biz geçtiğimiz sezon ile ilgili sportif anlamda ve idari anlamda neler yaptık bunları kendisine anlattık ve gelecek ile ilgili bir planlama yaptık. Maddi, sportif ve idari olarak bunları sunduk oda bu doğrultuda çalışmalara başlamamızı istedi bizden bizde çalışmalarımıza başladık yeni sezon ile ilgili.”

TURGUT BAŞKAN DESTEĞİ

İdari ve Mali İşler Mustafa Yılmaz; “Bu süreçte yönetimimizi güçlendirmeye çalışacağız. Gönüllü arkadaşlar varsa aramıza alabiliriz, bir şeyler katmak isteyen arkadaşlar varsa maddi manevi neyse, Turgut Başkanımız da bende sizlere bazı isimler önereceğim eğer uyumlu şekilde çalışacağınıza inanıyorsanız alın birlikte yürüyün dedi oda bizlere yeni isimler önerecek. Biz öncelikle Başkandan tesis talebimizi ilettik. Bizim hakikaten tesise ihtiyacımız var. Alt yapıyla ilgili olarak hem yaz spor okulları ile ilgili öncelikle tesise ihtiyacımız var. Ama bu süreç bir anda olacak şeyler değil, inşallah olacak. Bunların hepsi Belediye ilgili konular biz sadece takım ile ilgilenebiliriz diğer konular Belediyenin fizibilitesinde. Belediyeye verdiğimiz 24 sayfalık raporumuzda ihtiyaç olarak birçok konuya yer verdik. Tribün, güvenlik, çim bakımı gibi birçok konuda bilgilendirmelerde bulunduk.”

LOGO DEĞİŞİMİ

İdari ve Mali İşler Mustafa Yılmaz; “Bir dernek logosu veya ismi genel kurul kararı ile olur. Bu sezon logo değişimi yapmadık ama tasarlanan atkılara bir arkadaşımızın tasarladığı logo basıldı, bizim de hoşumuza gitti eski logodaki renkler forma rengimizle uyumlu değildi. Bir logo tasarımına ihtiyaç var ama bu yönetim kurulun yapacağı bir şey değil, bununla ilgili de şöyle düşünüyoruz, sosyal medya hesaplarımızdan ilan ile tasarlanan logolar yayınlansın ve orada yapılacak oylama ile buna halk karar versin. Hatta bu konuda Belediye de gerekli çalışmaları yapabilir.”

YENİ SEZON, YENİ HENDEKSPOR

İdari ve Mali İşler Mustafa Yılmaz; “yönetim olarak takım yapılanması konusunda bir değerlendirme yaptık önümüzdeki günlerde yine toplantılar yapacağız. Teknik kadro ve oyuncular ile devam edilip edilmeme konusunda kararlarımızı ve değerlendirmelerimizi yapacağız. İşin doğrusu biz hocamız ile devam etmek istiyoruz, hocamızda bununla ilgili kararını bize bildirecek, geçmiş sezon ilgili oyuncu değerlendirmeleri ve raporlarını bize sundu bizde bu raporlar doğrultusunda transfer çalışmalarımıza başladık görüşmeler yaptık önümüzdeki sezon ile ilgili. Bunun dışında parasal konularda neler yapabiliriz bunları düşünüyoruz. Amatör kulüplerin en büyük derdi bu. Kapı kapı gezerek para toplamak haricinde kalıcı ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Gelir getirici çalışmalar, kalıcı gelir kaynakları oluşturmak istiyoruz. Bu konuda bize destek verecek, fikir verecek herkese açığız.

NELER YAPABİLECEĞİMİZİ GÖSTERDİK

Program sonunda konuları toparlayan Hendekspor Başkanı Sadettin Meraklı, siz basın mensuplarımızın desteklerine ve yönetici arkadaşlarımın hepsine teşekkür ediyorum. Çok büyük emekler verildi, herkes gecesini gündüzünü bu işe kattı. İyi bir sezon geçirdik şampiyon olamadık ama şundan dolayı gururluyuz, gittiğimiz deplasmanlardan ve misafir takımlardan çok güzel olumlu tepkiler aldı. Gittiğimiz yerlerde güzel karşılandık. Hendekspor için bizler için çok güzel duygulardı. Gönül isterdi ki bu Ligi Şampiyon bitirmek ama nasipte yokmuş diyelim. Gelecek sezon ile ilgili Hendekli işadamlarımızın ve esnaflarımızın bu kulüp etrafında kenetlendiği zaman destek verdiği zaman istenilen sonuçlara ulaşabileceğimizi düşünüyoruz. Her şeyin hayırlısı olmasını temenni ediyorum. Ayrıca bu akşam bizlere saygı duyarak buraya geldiğiniz için siz değerli Basın mensuplarımıza teşekkür ediyoruz diyerek programı sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim