Sakaryaspor Kulübü Başkanı olduğunu unutan İsmail Gürses, 17 Haziran'da yapılacak olan kongre öncesinde Rüstemler Tesisleri'nde öyle açıklamalar yaptı ki dinleyenler ve yönetimi bile şaştı kaldı.İsmail Gürses, düzenlediği basın toplantısında görevde kaldığı 2 yıl boyunca hayata geçirdiği projeleri, başkanlık sürecinde yaşadıkları sorunları, takımın mali durumunu açıkladı fakat şahsi alacaklardan ve kendi hatalarından hiç ama hiç bahsetmedi. Adaylık için renk bile vermedi.

HERŞEY PLANLI KURGULAMIŞLAR

Sürekli kandırıldığına ve aldatıldığına dikkat çeken Gürses“Eğer hayatta bir şeyler başarırsanız hiç bir şey başaramayanların zoruna gider” diyen Gürses “Bizim kaybedecek zamanımız yok, yolumuza bakmamız lazım. Herhangi bir şey yaparken elalem ne der diye bir duygu olur, artık o değişti, sanal alem ne der diyoruz. Geçen yıl şampiyon olduk, Bütün olumsuzluklara hatalara rağmen final oynadık. Otobüs buradan hareket ederken kurgulanmış olan bir yazı paylaşılıyor Afyon yolculuğu. Otobüsün hareket saati 15.30 burada 15.00'da hoca kaptan Serdar'la yanıma geldi. 300 bin lira para istiyorlar eğer gelmezse otobüse binmiyoruz dediler. Gelmeyen gelmesin dedim. Beykan, Cenk, Batuhan otobüse binmiyor” diyerek devam etti.

BUNLARA KORIKIR KEFİL OLDU

Gürses “Engin Korukır geldiğinden beri oynanan maçta, sahada futbolcularımızın ısındığını hiç gördünüz mü? Fethiye'de iki kez telefon ettim futbolcuyu yolla diye. Antalya'da bir kısım futbolcuların gönderilmesi için Büyükşehir Belediye başkanımızla karar kıldık. Engin Korukır Beykan'a kefil benim dedi. Bütün sorumluluğu bende göndermiyorum dedi. Beykan Şimşek efendi 1 Nisan'da burada seyircisiz maçta 4 maç ceza yedin. Batuhan 10 Mayıs Bandırma maçı golden sonra küfür ediyor, protokole mi ediyor tribüne mi tribüne ediyor” sözlerini kullandı.

HAZIRI BİLE GÖREMİYOR BUNLAR

Başkan Gürses “Bandırma ile 5-1'lik maçı oynayacağız, inanın bana yenildiğimiz zaman play-off'ta hangi takımla eşleşeceğimizi bile ön göremediler.Gürses “Bandırma ile oynayabileceğimiz ihtimalini ön göremediler. Ön göremedikleri gibi 4-1 galipsiniz final yüzde 90, dinlendirme yapıyorsanız Beykan neden sahada? Maçın 87. dakikasında tribünler 'Batuhan' diye bağırıyorlar, oyuna girdikten sonra gördüğü ikinci sarı kartında kasıtlı gördüğünü düşünüyorum. Sineye çektik, keşke dedim ya insanlar keşkeleri daima hep sonradan diyor” sözleriyle Korukır’a ince mesajlar verdi..

GÜÇSÜZ DEĞİLİM YORGUNUM

Fazlasıyla yorulduğuna dikkat çeken Gürses “Kaybettikten sonra anlıyorsunuz, elinizden kayıp gittikten sonra. Ben güçsüz falan değilim, güçsüz bir adam değilim, sadece yorgunum, güvendiğim insanlar tarfından kandırılmaktan, yanılmaktan yoruldum. Kocaman kalabalıklar içinde kendimi hep yanlız bitkin ve çaresiz hissettim. Hiç bir değerlendirme yapmıyorsunuz her şey bitiyor, 3 aydır 1 kuruş dahi maaş alamadığını söylüyor” sözlerine yer verdi.

ENGİN HOCAYA AĞIR KONUŞTU

İsmail Gürses “Benim ağzıma alamayacağım yeminleri küfürleri ettiğini biliyorsunuz, bu takıma bilerek gelmediniz mi siz? Ben bu takımı şampiyon yapmazsam demediniz mi? Diyor ki oyuncunun 500 bin lira sözleşmesi var aldığı para yarısı bile değil. Futbolu bilmediği gibi matematiği de bilmiyor. 410 bin lira almış Batuhan, 86 bin lira alacağı kalmış, yarısı diyor. Serdar Ümit Deniz, 250 bin lira almış, Beykan Şimşek 503 bin lira almış, Engin Korukır parayla işi yoktu Sakaryspor'a geldi. Hocaya 1 Mayıs'ta ve 1 Haziran'da 10 gün sonra 110 bin lira ödemişler ikisinde de. Otobüsün içinde değil misiniz? Yardımcılarınız yok mu? Hata bende anahtarı kimseye teslim etmeyeceksiniz” diyerek Engin hocaya bayağı salladı.

ŞAHİN BUGÜNE KADAR NEREDEYDİ?

Gürses “Zaman zaman kaba konuşuyorum ama mahkemelerde de böyle konuşyuorum ben aynı tarzdayım, dilimin kemiği yoktur. Beyzade'de 19 Ocak'ta kahvaltı yapmışız. Para pul işini açtık sezon sonuna kadar para istemeyeceğiz diye basında demeç vermiş. Yetmedi 9 Mayıs tarihinde futbolculara ödeme yaptıktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı geldi paranız bende dedi, şampiyon olamazsanız da kimse de paranız kalmaz dedi. Bu listede Sakaryaspor üyesi olan 5 kişi var. İbrahim Şahin hesapları görmek istiyoruz aradan 2 yıl geçmiş. Bu gün gelip başkan olmak istediğinizi söylüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

GÜRSES AYDIN’A İYİ SALLADI

Başkan Gürses “Selahattin Aydın'a gelelim şimdi. Ne demişti bu arkadaş? Borçları açıklasın, şu bize bıraktığı liste bir sayfa. Kulübün evraklarını teslim ederken Selahattin Aydın yok, çalışanı var teslim ediyor. Stadımız açılırken eski başkanları aradım davet ettim. Açılış maçına gelemiyorsunuz görevi bıraktığınızdan beri hiç bir maça gelmiyorsunuz. Bugün çıkıp borçlar diyorsunuz, kulüp kayyuma verilsin diyorsunz. Biz buradan maaş almıyoruz, biz babamızın parasıyla bu işi yapmıyoruz. Benim oğlum kızım avukat onlara avukatlık parası ödetmiyorum. Bahsettiğin borçlar da senin başkanlık yaptığın Süper Lig'den kalan borçlar. Vergilerle ilgili bütün borçları geçirdik yapılandırma yaptık, taksitlendirme yaptık bugüne kadar da getirdik” dedi.

EKŞİ’YE GÖNDERMELER VAR

Gürses “Cevat Ekşi arkadşımız ben tanımıyorum, 25 bin lira bir çek aldım, verdim, 273 bin lira bir katkısı var bu yıl kulübe. Loca satın aldı. 8 Mayıs'ta karar aldık. Aradan 3 gün geçtikten sonra istifa ediyorsunuz, sormadan paylaşmadan. O kadar parası varken neden katkıda bulunmadınız? Bunu hiç kimse sormadı çok garip. Taraftarlarımıza sakın kaybettinizi düşünmeyin diyorum. Şampiyon olamadık, önemli olan yeşil-siyah. İnanan bir gün mutlak kazanır diyorum. Bu saatten sonra arkamızdan konuşulacaktır. Yılmadık, yılmayacağız. Güçlü insanlar böyle zorlu ve sıkıntılarla sınanırlar. İnadına beraberiz. Hanımlar gider biz kalırız” diye gönderme yaptı.

Şengül açıkladı

Gürses’ten sonra söz alan Yeşil-Siyahlı kulübün Başkan yardımcısı Rahmi Şengül “ Sakaryaspor'umuzun 17 milyon lira vergi borcu olduğu öğrenildi. Defaaten ödenirse 10 milyon civarında olacak. 36 ay olursa 13 milyon 500 bin civarında. İlk başta 356 bin lira yapılandırmayla yolumuza çıktık” diye başladı konuşmasına ve tüm resmi kayıtları bir bir ortaya koydu.

TFF’DEN KESİNTİLER OLUYOR

Bunlar bizim vergi dairesinden aldığımız resmi evraklar. Toplamda 13 milyon 800 bin lira civarında bir rakamla karşı karşıya kaldık. Kanunlar çıkar ama bir süre verilir. Kanun Nisan'da çıksa bile 28 Şubat 31 Ocak bir tarihi aralık koyar. 579 bin lira borcumuz var bu yıl için. Yaklaşık 8 buçuk taksidini biz ödedik. Bizim TFF'den gelen kesintilerimiz var. Bunlar faturalandırılıp hesabımızdan düşer. Bu güne kadar 2 milyon 764 bin lira taksit ödedik. Bunların tamamının toplamı 4 milyon 579 bin lira.

ÖDENİRSE 7 MİLYON 100 BİN

Yönetim olarak 24 Ocak 2017-29 Mayıs 2018 tarihleri arasında 4 milyon 579 bin lira vergi borcu ödedik. Benim vergi dairesinde 11 milyon borcum var ödeyeceğim desem 5 milyon 963 bin liraya düşüyor. 7 milyon 100 bin liraya Sakaryaspor'un vergi borcu tamamen biter. Şu anda vergi anlamında aşılamayacak bir sorun yok. Bu işlerin takip edilmesi lazım. O 13 milyonluk borç 25 milyon olarak karşınıza çıkar. O zaman hiç bir güç lisansı alamaz.

SİGORTA 4 MİLYON 600 BİN

Bizim sigortaya 4 milyon 600 bin lira borcumuz var. 1 milyon 386 bin lira sigortaya para ödedik. Tekrar kuruma müracat ettik, 3 milyon 800 bin lira gibi bir borç kalıyor. Bunları da müracat ettik sistem gereği 7 B'nin sistemi açılmış 7 A'nın açılmamış. Bunlarla biz kaç para borca düşeriz? Bugün bizim 3 milyon 800 bin lira dediğimiz borç 2 milyona düşerse şaşırmayın. Velevki ödenmedi taksit taksit ödenir.

Büyük destek geldi!

Sakaryaspor Kulüp başkanı İsmail Gürses geçtiğimiz günlerde kendisini gözden çıkaran ve “aday olma”diyen daha sonra 180 derece çark eden Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile yaptığı görüşmenin ardından genel kurulda liste çıkarmak için çalışmalara başladığı iddia ediliyor. Fakat Gürses listesine yönetici bulamıyor.

GÜRSES’E GÜVEN YOK

17 Haziran'da yapılacak olan genel kurul öncesinde İbrahim Şahin ve Cevat Ekşi'nin adaylıklarını açıklamasının ardından en çok merak edilen soru mevcut başkan İsmail Gürses'in aday olup olmayacağıydı.Pazartesi günü Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile görüşen İsmail Gürses'in liste çalışmalarına hız verdiği ancak kimsenin kendisiyle yola çıkmak istemediği öğrenildi.

EVİN OLMAZSA OLMAZ

Toçoğlu görüşmesinin ardından yönetim listesine almayı düşündüğü isimlerle temasa geçen İsmail Gürses'in mevcut yönetimde başkan vekili görevini üstelen Halit Evin'ni ikna etmeye çalıştığı gelen haberler arasında. Gürses'in kaçan şampiyonluğun ardından gelen tepkiler sonrası yeniden yönetime girmeye sıcak bakmayan Halit Evin ile birlikte yola çıkmak konusunda ısrarcı olduğu iddia ediliyor.

BAŞKA İSİM BULAMIYOR

Sakaryaspor Kulüp Başkanı İsmail Gürses, 17 Haziran'da yapılacak genel kurulda yeniden aday olmaya karar vermesinin ardından listesinde hangi isimlerin yer alacağı merak edilimiyor. Gürses'in Orhan Şeşen, Rahmi Şengül, Alparslan Gürses, Aydın Derman, İsmail Özcan, Bünyamin Müftüoğlu gibi eski yönetimde bulunan isimlerin yanı sıra sürpriz isimleri de yönetimine alacağı gelen haberler arasında.

BİR ÖYLE BİR BÖYLE: Kulübü borç batağına batıran ve yaşanan skandallarla Sakaryaspor’u tüm Türkiye’de rezil eden Gürses ve yönetimine bir mesafe koyan bir destek veren Toçoğlu’nun yine yeni sezon için Gürses’e sözde mecburiyetten destek verdiği söyleniyor.

Editör: TE Bilişim