Ölen Melisa Kolpar'ın annesi Ayfer Kolpar kızının tabutta cenazesi getirilince gözyaşlarına boğuldu, bazı yakınları da baygınlık geçirdi.

Kandıra İlçesi’ndeki Cebeci Plajı yakınlarında Melisa Kolpar'ın cesedi çadırda, erkek arkadaşı Ziyatcan Yağcı’nın cesedi ise cankurtaran gözetleme kulesinde asılı bulundu. Melisa Kolpar'ın ölmeden önce dövüldüğü anlaşılırken, daha sonra yapılan incelemede iple boğazı sıkılarak öldürüldüğü belirlendi. Kandıra Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı inceleme ardından dün İstanbul Adli tıp Kurumu'na gönderilen cesetler burada ayrıntılı olarak incelendi. Ziyatcan Yağcı'ın üzerinde çıkan 'Oğuzhan'ın arkasından gidiyoruz. Melisa'nın ve kendi canımı ben aldım' yazılı not da Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma dosyasına konuldu.

İstanbul Adli Tıp Kurumu'nun ayrıntılı raporunun daha sonra hazırlanacağı belirtilirken, incelemenin tamamlanmasının ardından cenazeler İzmit Asri Mezarlık Morgu'na getirildi. Morg önünde bekleyen Melisa Kolpar'ın yakınları cenaze aracından tabut indirildiği sırada gözyaşlarına boğulurken, annesi Ayfer Kolpar da sinir krizleri geçirdi.

Melisa Kolpar'ın yakınları Asri Mezalık Morgu önünde görüntü almaya çalışan basın mensuplarına tepki gösterdi. Ziyatcan Yağcı'nın yakınları ise sessizce işlemlerin yapılmasını bekledi.
PSİKOLOGLAR NE DİYOR?

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi Cebeci sahilinde cesetleri bulunan 2 gencin psikolojik yönünü değerlendiren Psikolog Dr. Zümrüt Sevinç, ergen dönemde duygularının abartılı olduğunu, ailelerin onları takip etmesine ihtiyaç olduğunu söyledi. Gençlerin ergenlik döneminde ütopik heyecan ve git-geller yaşadıklarını belirten Psikolog Dr. Zümrüt Sevinç şunları söyledi:

"Yaşamlarını yitiren gençlerin yaşları küçük. Ergen çocuklar bu dönemde duygularını abartılı yaşıyor. Sevgi, şiddet, aşk, kavga da şiddetli yaşıyolar. Bu olayın henüz oturmayan belirli yerleri var. Kamuoyuna yansıdığı şekliyle ele alırsak; iki gencin de çok sağlıklı düşünebildiklerini zannetmiyorum. Ortada kaybedilen bir arkadaş var. Ruhsal yapıya sahip insanlar sevdiklerimizi bir başka aleme ugurlarken arkasından gitmelerini kamoyunun taktirine bırakmak lazım. Gençlerin aile yapılarını çok iyi bilmiyorum. Fakat çok sağlıklı aile yapılarından gelmediklerini düşünüyorum. O kadar gençlerin uzun bir süre tatilde amaçsız ve gayesiz birarada olmaları ve birbirlerinden olumsuz olarak etkilenmeleri yani hayatını kaybeden genç kızın bizim marjinal diyebileceğimiz sosyal paylaşım sitesinde kullandığı ifadeler bizi korkutuyor."

ABARTILI DUYGUSAL GELİŞİM

İlerleyen günlerde bu olayın gerçek anlamda şifresi çözülebileceğini söyleyen Sevinç konuşmasını söyle sürdürdü:

"Çocukların abartılı duygusal gelişimleri çocukları yanlış yollara itebiliyor. Ailelere ve eğitimcilere de çok iş düşüyor. Ergenlikte duygusal gelgitleri çok abartılı yaşayan gençlerin yakından takip edilmesine ihtiyaç var. Günümüzde gençleri özgür bırakmak gerekse de yakından takip edilmesinde de fayda var. İki genç yaşamıyor. İnsan üzüntü duyuyor. Ailelerin bu konularda detaylı düşünmesi gerekiyor. Gençlerin arkadaşları çok önemli. Arkadaşlarından çok fazla etkileniyor. Aileler.çocuklarının arkadaşlarını tanıması gerekiyor. Sadece arkadaşının kim olduğu degil, nasıl bir aleden geliyor, nasıl bir yaşam sürüyor bunları bilmeleri gerekli. Sizin çok özenerek yetiştirdiğiniz küçücük çocuğunuz büyümüş ve farklı etkileşimlerde bulunmuş. Bunu fark etmek anne ve babaya görev düşüyor."


Cebeci Plajı'nda yaşamlarını yitiren gençler toprağa verildi

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi Karadeniz sahilindeki Cebeci Plajı'nda biri kamp çadırında, diğeri cankurtaran kulesinde asılı halde cansız bedenleri bulunan 17 yaşındaki Melisa Kolpar ve Ziyatcan Yağcı ikindi namazında kılınan cenaze namazlarının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.
Bekirpaşa Mahallesi Fatih Camii'nde cenaze namazı kılınan Ziyatcan Yağcı'nın cenaze namazında babası Cihat Yağcı güçlükle ayakta durabildi. Cenazeye amcası Dursun Yagcı, yeğeni Yasemin Yağcı ve yakın akrabaları katıldı.
Cedit Mahallesi Dereboğazı Mevkiinde bulunan Bahtiyar Camii'nde cenaze namazı kılınan Melisa Kolpar'ın cenaze namazına çok sayıda yakını katıldı. İkindi namazında kılınan cenaze namazlarının ardından Ziyatcan Yagcı ve Melisa Kolpar'ın cenazeleri kent mezarlığında toprağa verildi.
İKİSİNİN DE ANNE BABASI BOŞANMIŞ
Jandarma ekiplerinin Cumhuriyet Savcısı'na teslim ettiği ve Ziyatcan Yağcı’nın, Melisa'nın annesine verilmek üzere yazdığı "Ayfer Teyze Melisa’nın hiçbir suçu ve günahı yok. Biz Onur’un arkasından gidiyoruz. Melisa’nın ve kendi canımı ben aldım” yazdığı belirlendi. Notta bahsedilen Onur'un ise bir süre önce İstanbul'da bir cinayete kurban giden aynı yaşlarda bir genç olduğu da belirtildi.
Melisa Kolpar’ın sosyal medyada da daha önceden birçok paylaşımlarda bulunduğu, ölen arkadaşları Onur'u kasdettiği sanılan bir paylaşımda ise "Seni çok özledik. Ben hala senin kabrine gelemedim. O yüzden senin yanına gelmeye karar verdik, çok az kaldı” mesajı paylaştığı belirlendi. Bu arada bir arkadaşlarının da olayın ardından sosyal medyada "Bu olayın gerçek nedenini bir tek ben biliyorum" diye paylaşımda bulunduğu, jandarmanın bu kişiye ulaşmaya çalıştığı da öğrenildi.
Öte yandan her iki gencin anne babasının ayrıldığı da belirtildi. Melisa'nın 3 üvey kardeşinin bulunduğu öğrenilirken, Ziyatcan'ın Kazakistan uyruklu olan annesinin babasından boşandığı, genci annesinin Kazakistan'a götürmek istemesine rağmen burada kalmayı tercih ettiği de belirlendi.

Editör: TE Bilişim