Cumhur Genç “Yeni sezonda transferi açarak yola çıkmak için 5-6 milyona ihtiyaç var. Biz 3 milyonu bulduk, olağanüstü genel kurulun yapılacağı 23 Haziran’a kadar hedefi yakalamayı umuyoruz”

CUMHUR GENÇ DEVAM

Bursa’da kaybedilen final sonrası dün Rüstemler’de basının karşısına çıkan Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi aday olamayacağını söylerken Cevat Ekşi yönetiminin Başkanvekili Cumhur Genç 16 Haziran’da yapılacak olağanüstü genel kurula liste hazırladığını söyledi.

Genç “Yeni sezonda transferi açarak yola çıkmak için 5-6 milyona ihtiyaç var. Biz 3 milyonu bulduk, olağanüstü genel kurulun yapılacağı 23 Haziran’a kadar hedefi yakalamayı umuyoruz. Hedefi yakaladığımızda adaylığımızı resmen açıklayacağız” dedi. 16 Haziran’da çoğunluğun sağlanamayacağı görüşünde olduğunu söyleyen Genç aday olacakların da hesabı iyi yapmasını ve en az 5 milyon bulmadan yola çıkmamasını tavsiye etti. * Cavit DERELİ

TEŞEKKÜRLER EKŞİ

Geride kalan sezonun gelirlerini 14 milyon 707 bin TL olarak açıklayan Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi “ Yönetim olarak 4 milyon karşılıksız katkı yapacağımızı söylemiştik, 3 milyon 600 bin TL gibi bir katkımız oldu, bu yönetimin kulübe bağışıdır” dedi

16 Haziran’da yapılacak olağanüstü genel kurula koşarken eşinin rahatsızlığı nedeniyle aday olmayacağını söyleyen Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, 2018-2019 sezonunun geride kalmasının ardından mali tabloya açıklık getirdi.

Sakaryaspor’da geride kalan sezon gelirleri 14 milyon 707 bin TL olarak açıklayan Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi “Yönetim olarak 4 milyon karşılıksız katkı yapacağımızı söylemiştik, 3 milyon 600 bin TL gibi bir katkımız oldu, bu yönetimin bağışıdır. Play-Off hasılatlarına gelecek olursak bu paraların hepsi takıma ödendi. BMC'den de gelen rakam aynı. Geriden gelen ve emanet alınan paralar vardı. Bu ödemeleri yaptık. Gelen paraların hepsini yerinde ve belgeli olarak kullandık. Yöneticilerin kulüpten alacağı yok. Vergi ve SSK taksidimizi düzenli ödedik. Federasyon gelirlerimiz temlikte. Temmuz ayında 500 bin TL vergi taksidi var. Bu dönemden 180 bin TL spor totodan alacağımız var onun üstü tamamlanarak vergi ödenecek" derken geçen seneden kalan maç başı borcunu 1.5 milyon olarak açıkladı. Başkan Ekşi transfer engelini kaldırabilmek içinse 3.5 milyon TL’nin gerekli olduğunu söyledi. Yerel kanalla yapılan naklen yayın anlaşmasından tek kuruş gelir elde etmediklerini söyleyen Ekşi “Sözleşmeye göre 17 iç saha maçının yayınından 170 bin TL gelirin yanısıra iç saha reklam gelirleri Sakaryaspor’a, dış saha reklam gelirleri yarı yarıya paylaşılacaktı ancak işler tahmin edildiği gibi gitmedi. Buna rağmen Sakaryaspor’a 170 bin TL ödeyeceklerini söylediler” dedi.

Bu rakamlar ışığında Cevat Ekşi yönetiminin iyi bir yönetim sergilediği gözlenirken tek eksiğin kaçan şampiyonluk olduğu ortaya çıktı.

Editör: TE Bilişim