DENGELİ BAŞLADI
FURKAN Korkmaz ile Leboeuf Arthur’un karşılıklı sayılarıyla başlayan mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da kolay skor buldu. Pota altında Ercan Bayrak ve Ömer Faruk Yurtseven ikilisiyle ilk sayılarını bulan Millilerimiz, beşinci dakika sonunda 10-13 öne geçti. Penetreler sonucunda faul alan ve serbest atış çizgisine giden Fransa, ilk periyotu da 19-15 önde tamamladı. İkinci periyotun ilk üç dakikası içinde Berkan Durmaz ve Ercan Bayrak ikilisiyle dört sayı bulan Ay Yıldızlılarımız, skorda da dengeyi yakaladı (19-19).
3. PERİYOTTA 0 ÇEKTİK
ALAN savunmasına dönen rakibi karşısında Yıldız Milli Takımımız, Yunus Emre Akçay ve Furkan Korkmaz’ın basketleriyle durumu 24-27’ye getirdi. Ay Yıldızlılarımız devre sonunda da soyunma odasına 34-39 üstün giden taraf oldu. Mücadelenin üçüncü periyotunda Luc ve Darel’in sayılarıyla başlayan Fransa, yakaladığı 8-0’lık seriyle 34.dakikada durumu 42-39’a getirdi. Mola alan Millilerimiz, aranın ardından da hücumda skor üretemedi ve periyotu da 48-39 geride kapattı. Son 10 dakikalık bölümde farkı eritip oyuna ortak olmaya çalışan Ay Yıldızlılarımız, bunda başarılı olamayınca salondan 64-53 yenilgiyle ayrıldı.
TENİSÇİLER DE İZLEDİ
SAKARYA Atatürk Spor Salonu’ndaki mücadeleyi Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, Erkek Milli Takımlar Teknik Koordinatörü Bogdan Tanjevic, Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Salih Koşu, TBF Operasyonlar Direktörü Emin Balcı, Spor Kuruluşları Daire Başkanı Ömer Kalkan, Sırbistan Basketbol Federasyonu As Başkanı Dejan Bodiroga birlikte izledi. Karşılaşmayı, Avrupa basketbolunun önemli oyuncularından Dragan Tarlac ve 14 yaş altı Kadın Tenis Milli Takımı oyuncuları da tribünden seyretti.
Periyotlar:
FRA-TÜR
1. 19-15
2. 15-24
3. 14- 0
4. 16-14

Editör: TE Bilişim