Bülent Uygun'un girişimiyle Karasu'da yatırım yapıp Sakaryaspor'a sponsor olması beklenen Sanica Boru'nun,  yatırımdaki önceliği Trakya  bölgesine kaydırmayı düşündüğü öğrenildi.
--------------------------
Sanica Boru'nun, Sakarya'da yatırım yapma düşüncesinin gazetelere yansımasının ardından, şehirde bazı çevrelerce olumsuz lafları döndürenlerle "Bu da nereden çıktı" deyip karşı cephe oluşturanların yatırım yapma düşüncesinin önüne geçtiği öne sürüldü.
--------------------------
SPONSOR OLACAKTI
ESKİ milli futbolcu Teknik Direktör Bülent Uygun'un, Elazığspor'un sponsoru Sanica Boru Yönetim Kurulu Başkanı Ali Fatinoğlu ile yaptığı bir görüşmede, "Neden benim memleketim Sakarya'ya yatırım yapmayı düşünmüyorsunuz?" sözleriyle başlayan sıcak gelişmelerin askıya alındığı öğrenildi. Hatırlanacağı üzere, yatırım düşüncesi doğrultusunda Sakaryaspor'a da sponsor olması gündeme gelen Sanica Boru Yönetim Kurulu Başkanı Fatinoğlu, kendisine gösterilecek araziler üzerinde araştırma yapmak için Karasu'ya geleceğini açıklamıştı.
ÖNCELİK TRAKYA
DÜN kendisiyle telefon görüşmesi yaptığımız Ali Fatinoğlu, yatırım programı çerçevesinde listeye aldıkları Sakarya'yı bir süreliğine bekletmeye karar verdiklerini bildirdi. Fatinoğlu, "Sakarya'dan önce gündemimizde olan Trakya bölgesinde özelleştirilecek bir alan vardı. O yer için Özelleştirme Dairesi Başkanlığı'na başvurduk. Oradan gelecek cevap doğrultusunda hareket edeceğiz" diye konuştu. Fatinoğlu'nun, bazı çevrelerce estirilen olumsuz dedikodulardan etkilendiği ve önceki görüşmelere oranla yatırıma sıcak bakmadığı gözlendi.
Nedenler
-------------
1- Alışık olduğumuz gibi yine bir yığın olumsuz lafı döndürüp durduk ve atılacak adımları daha tam atılmadan engellemiş olduk.
2- Sakaryaspor'dan nemalanmayı düşünenler "Bu da nereden çıktı" deyince bu laf Sanica Boru' yetkililerinin kulağına gitti...
3-Fatinoğlu'na "Gel bu işten  vazgeç" mesajları yollayanlar, Sakaryapor'u karalayınca zihinler karıştı, mideler bulandı...
4- Bülent Uygun'un girişimi bazılarını kıskandırdı ve Uygun'un aleyhinde söylentiler çıktı. Bazıları "Bu      işte Uygun'un çıkarı var" gibi asılsız söylentilerle girişimi karaladılar.
5- Yatırımın Karasu'da düşünülmesi de dedikodu konusu edildi. Karasu MHP'li, oraya yatırım yapılırsa     MHP güçlenir korkusuyla yatırıma ve sponsorluğa karşı çıkıldı.

Editör: TE Bilişim