Sakarya Büyükşehir Basketbol Spor Kulübü, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nin 7. haftasında Darüşşafaka ile karşılaşacak. Sakarya Kapalı Spor Salonu’nda oynanacak mücadele saat 17.00’da başlayacak. Mücadele öncesi hazırlıklarını sürdüren Büyükşehir’de Nathan Boothe, Calvin Harris, Nikola Jankovic, Moustapha Fall, Ersin Dağlı, Lazeric Jones ve Metecan Birsen açıklamalarda bulundu.

Oyuncuların açıklamaları şu şekilde;

Kazanmayı umut ediyoruz

Genç yıldız Moustapha Fall, “Altı hafta geride kaldı. Üç galibiyetimiz üç de mağlubiyetimiz vardı. Playoff’a odaklanıyoruz. Bence iyi gidiyoruz. Böyle devam etmemiz lazım. Beşiktaş karşısında takımla birlikte oynamayı bıraktık. Biraz bencilleştik ve geriye düştük. Beşiktaş gibi büyük bir takıma karşı bu şekilde oynarsanız kaybetmeye mahkûm olursunuz. Darüşşafaka maçı Beşiktaş maçıyla hemen hemen aynı olacak. Bu sefer son periyotta daha iyi olmamız lazım. Darüşşafaka’da Beşiktaş seviyesinde bir takım. Kazanmayı umut ediyoruz.”

Hatalarımızdan ders çıkarttık

ABD'li forvet Nathan Boothe, “Bence iyi bir takımız. Maç içerisinde iniş çıkışlarımız oluyor. Ancak daha iyi bir takım olma yolunda ilerliyoruz. Daha da iyi olacağız. Bazen maç içerisinde konsantrasyonumuzu kaybedip rakibin avantaj elde etmesini sağlıyoruz. Yüzde yüzümüzü sahaya yansıtarak performansımızı tam anlamıyla maça vermemiz lazım. Maça bütün hafta boyunca hazırlanıyoruz ve ben hazır olduğumuzu düşünüyorum. Hatalarımızdan ders çıkarttık. Aynı hataları yapmayacağız.”

Çok iyi oynayabiliriz

Nikola Jankovic, “Biz genç bir takımız. Ama şu ana kadar iyi iş çıkardığımızı düşünüyorum. Belki fazla puan kazanabilirdik. Ancak küçük hatalarla bu puanları kaybettik. Bence gelecekte takımımız daha iyi olacak. Çalışmaya devam ediyoruz. Süper Lig sert ve zor. Tecrübeli ve iyi oyunculardan kurulu muhtemelen de dünya üzerindeki en iyi iki üç ligden bir tanesi. Şunu da gösterdik ki bu ligde her takıma karşı çok iyi oynayabiliriz. Beşiktaş maçında da geçen hafta gördük bunu. Bence bu ligde herkes herkesi yenebilir” şeklinde konuştu.

Tecrübemi takıma aktarmaya çalışacağım

Büyükşehir’in yeni transferi Ersin Dağlı, “Benim için Büyükşehir iyi bir transfer oldu. Sakarya’da olmaktan mutluyum. Sakarya sert bir takım. Aynı zamanda çok iyi bir takım. Yetenekli oyuncuları da var. Bu güne kadar ki maçlarda da oldukça başarılıydılar. Elimden geldiğince Süper Lig tecrübemi takıma aktarmaya çalışacağım. Takım gün geçtikçe daha iyi olacaktır. Takımım için elimden geleni yapacağım.”

Taraftarlarımıza çok teşekkür ederiz

Lazeric Jones, “Beşiktaş karşısında iyi bir maç çıkardığımızı düşüyorum. Özellikle maçın ilk bölümünde kısa süreli bir konsantrasyon kaybı yaşadık. Böyle önemli maçlarda konsantrasyon kaybı yaşarsak kaybetmek kaçınılmaz. Ama takım olarak iyi bir yere gittiğimizi hissediyorum. Daha iyi çalışarak daha da iyi oynayacağımızı düşünüyorum. Maçlarımıza gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ederiz. Onlar için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Lütfen maçlarımıza gelmeye devam etsinler. Bizlere kazanmak için yardımcı olsunlar” ifadelerini kullandı.

Sizinle daha güçlü olacağız

Maç öncesi taraftarlara seslenen Calvin Harris, “Taraftarımıza merhaba. Cumartesi günü Darüşşafaka ile oynayacağımız maça sizleri bekliyoruz. Bizi yalnız bırakmayın. Size ihtiyacımız var” derken Metecan Birsen, “Cumartesi günkü Darüşşafaka maçına hepinizi bekliyoruz. Sizinle daha güçlü olacağız” dedi.

Editör: TE Bilişim