Yönetim, maç başına para vermemek için futbolcuların sezonluk performansına göre para cezası kesti. Forma giymeyen oyunculara bile para cezası kesilmesi bu kadarına da pes dedirtti. Sertaç Eren, Mustafa Akgün, Yavuz Eraydın ve Kaptan Levent Demiray’a ise herhangi bir ceza verilmedi.
Başarısızlığı kabullenmeyen ve kaçan şampiyonluğun faturasını sadece futbolculara yükleyen Kulüp Başkanı Selahattin Aydın ve ekibi, 16 futbolcuya para cezası verdi. Takıma 10 maç başı ödemesi yapmayan yönetim bu hesabı çeşitli nedenlerden ceza keserek kapattı. Bu sezon takımda forma giyme şansı bulamayan oyuncular bile kulüpten alacağı olduğu için para cezasına çarptırıldı.
Sakaryaspor’da en fazla para cezası Mert Sarı, A.Kadir Akyıldız ve Özgür Kedikli’ye kesildi. Bu üç oyuncu 15’er bin TL ile cezalandırıldı. Burak B., Burak G., Umut, Gökhan, Aykut, Cihan, Hüseyin ve Gökhan da 10’ar bin TL para cezası aldı. Buğrahan, Volkan, İbrahim, A.Hamza ve Muhammet ise 5’er bin TL para cezası aldılar. Cezalar için bu 16 oyuncunun evine tebligat gönderildi.


Ceza gerekçeleri
Ceza alan bu futbolcuların gerekçesi şu şekilde; Profesyonel futbolcu sözleşmesinin 5’nci maddesi futbolcu yükümlülükler F bendinde yer alan “Kulübün yer alacağı müsabakalarda oynayabilmek ve kendisinden beklenen verimi ortaya koyabilmek için özel hayatına ve sağlığına dikkat ve özeni göstermek” yazılı hükmüne aykırı davrandığından para cezasına çarptırıldı.
Çifte ceza
Sakaryaspor’un orta saha oyuncusu Özgür Kedikli, “Kulübün yer alacağı müsabakalarda oynayabilmek ve kendisinden beklenen verimi ortaya koyabilmek için özel hayatına ve sağlığına dikkat ve özeni göstermek, antrenman ve müsabakalarda oyun kurallarına hareket etmek, sportmence davranmak, müsabaka görevlilerinin kararlarına saygı duymak ve bunlara riayet etmek” hükümlerine aykırı davrandığı için 15 bin TL ceza aldı.
Kadire de 15 Bin
Bu sezonun 16 golle takımın en fazla gol atan oyuncu olan A.Kadir Akyıldız da aynı geçerli sebeplerden ötürü ve bunun yanında “Kulübün yurt içinde ve yurt dışında yapacağı tüm müsabakalarda antrenmanlara katılmak” yazılı hükümlerine aykırı davrandığından 15 bin TL para cezası aldı.

Editör: TE Bilişim