Ara transfer dönemi açılalı 1 hafta oldu ama tranferlerde eski hareketlililk yok ve sessizlik hakim. İki sezonda 30’a yakın transfer yapan ve her transfer döneminde hareketli günler geçiren Sakaryaspor’a gelen kimse yok ancak gidenler oldukça dikkat çekiyor. Gönderilenleri ise scout ekibi belirledi diyorlar.

HER OYUNCU İÇİN RAPOR VAR

Geçen sezon şampiyon olan ancak ilk yarıda kötü bir görüntü veren Sakaryaspor’un sezon başında ve devre arasında gerçekleştirdiği kadro planlamasında Scout ekibi sorumlusu Metin Çerlik’in payının büyük olduğu belirtildi. Devre arasında kadro fazlalığı içindeki oyunculardan Ercağ, Fatih , Zafer için scout ekibinin olumsuz rapor verdiği de iddia edildi. Hatta Metin Çerlik’in bunların dışında takımda kalan kaptan olan Serdar Ümit Deniz içinde “bu lig için yetersiz”, giden Batuhan Karadeniz içinse “Bu takıma en faydalı olacak en yetenekli oyuncu” diyerek görüş bildirdiği de söyleniyor.

HAKKI’YA LİSANS PARASI GİTTİ

Devre arası ayrılanlardan sadece Burak Taşdemir , tıpkı Hakkı Can Aksu gibi Scout ekibinin gelecek vaat eden oyuncu kategorisinde takıma kazandırıldı ancak yolları erken ayrıldı. Kulübe yakın kaynaklara göre Hakkı Can Aksu için kulübü Fethiyespor’a 100 Bin TL lisans parası verildiği bile özellikle hatırlatılırken bu oyuncunun oynadığı lig ve hazırlık maçlarında vasatın üzerine çıkamaması da dikkat çekti. Sezon başında Başkan İsmail Gürses’le bütün transferleri gerçekleştiren Çerlik şimdi ise Teknik Direktör Engin Korukır’la da fikir alış verişindebulunuyor. 

SORUMLU KİM? Başkan Gürses ve Çerlik ağırlıklı düşünce bütün transferleri kendileri yaparken Teknik Direktör Osman Özdemir’e sormadılar bile. Ancak sezon başında büyük paralarla alınan 15 oyuncudan Sakaryaspor iyi faydalanamadı ki çoğu takımı bırakıp gitti.

Editör: TE Bilişim