Geçen hafta Valilikte yapılan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısında statlarda yaşanan sporda şiddet ve olayların önlenmesi konusunda Sakaryaspor Kulüp Müdürü Serdar Çakman’ın önerisi geçmiş yıllarda bazı statlarda uygulanmış ancak çare olmamış. Hatta zaman, zaman bu uygulama büyük tepki görmüş.

4 Noktaya üfleme aleti istiyor

Türkiye Süper Kupasında çıkan olaylar sonrası sporda şiddeti önlemek için adımlar atan İçişleri Bakanlığı tüm illerde Spor İl Güvenlik Kurullarını toplamış ve ek önlemler konusunda spor çevresinden görüş bildirmelerini önerilerini ortaya koymalarını istemişti. Sakarya Valiliğinde gerçekleşen toplantıda Sakaryaspor kulüp müdürü Çakman ise çözüm olarak yetkililerden stat girişlerinde 4 noktada alkol kontrolü için üfleme aletleri istemişti.

Protokole de uygulanacak mı?

Ülkemizde ve tüm dünyada sporda şiddetin ortadan kaldırılması için eğitimin en önemli faktör olduğunu unutan ve alınacak önlemlerle birlikte caydırıcı cezaları bir yana bırakan Serdar Çakman’ın çözümü sadece maça gelen insanların alkol kontrolünde araması taraftarlara da spor kamuoyuna da oldukça garip geldi. Hatta bir kısım futbolsever bu alkol uygulamasının protokole uygulanıp uygulanmayacağını da sormak durumunda kaldı.

Editör: TE Bilişim