Adatıp Sakarya Büyükşehir Basketbol Takımı, FİBA Europe Cup A Grubu 6. hafta karşılaşmasında Romanya temsilcisi CSM CSU Oradea’yı konuk etti. Sakarya Spor Salonu’nda oynanan mücadeleye yeşil siyahlılar Landry Nnoko, Toney Douglas, Jean Salumu Uğur Dokuyan ve Alan Herndon ilk beşi ile başladı.

İlk yarı sonucu 51-34

Romanya Temsilcisi karşısında maça hızlı başlayan Adatıp Büyükşehir, 10 sayılık seri ile başladı. periyotun bitimine 1 dakika kala rakibine 16 sayılık üstünlük sağladı. İlk periyot 29-15 Büyükşehir’in üstünlüğü ile geçildi. İkinci periyot Wilbekın’ın bulduğu iki üçlük basket ile başlayan Büyükşehir, farkın kapanmasına izin vermedi. İkinci periyotun ilk beş dakikası 42-26’lık skor ile geçildi. İkinci çeyrekte kenardan maça dâhil olan Mustafa Kırcalı 10 sayılık skor ile takımına büyük destek sağladı. İlk yarı sonucu 51-34 Büyükşehir’in üstünlüğüyle tamamlandı.

Maç sonucu 84-68

Üçüncü periyotta da üstünlüğü kaptırmayan Adatıp Büyükşehir farkı 20 sayıya çıkardı. İlk beş dakika 61-41’lik skor ile tamamlandı. Üçüncü periyot sonucu 69-52. Son periyota Şafak Edge ile etkili başlayan Büyükşehir skoru 74-56’ya getirdi. Maçın ilerleyen kısmında skor avantajını koruyan Büyükşehir Basket Avrupa’ya galibiyet ile veda etti. Maç sonucu 84-68.

Editör: TE Bilişim