Astra Group Büyükşehir Basket, playoff çeyrek final serisinin ikinci maçında Türk Telekom’u 87-83’lük skorla mağlup etti. Bu sonuçla birlikte Büyükşehir Basket, seride 2-0 öne geçti. Serinin üçüncü maçı 2 Mayıs Salı günü Ankara’da oynanacak.

 

Astra Group Sakarya Büyükşehir Belediyespor Basketbol Takımı, Türk Telekom ile playoff çeyrek final serisinin ikinci maçında karşılaştı. Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda oynanan mücadeleyi Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Orhan Bayraktar, Basketbol Şube Başkanı Akif Köse, yönetim kurulu üyeleri ve binlerce taraftar izledi. Taraftarlar tarafından takıma maç boyunca büyük destek verilirken 117.2 desibel ile ses rekoru kırıldı.

 

4 oyuncu çift hanelerde

Mücadeleye Yiğitcan Turna, Calvin Harris, Hakan Yapar, Kerem Özkan ve Charles Jackson ilk 5’i ile çıkan Büyükşehir Basket, ilk çeyreği 18-20’lik skorla geride kapattı. Mücadelenin 2. çeyreğinde taraftarın desteğini de arkasına alan Büyükşehir, devreye 3 sayı farkla 46-43’lük skorla önde gitti. İkinci yarıda da iyi bir oyun ortaya koyan Büyükşehir, son çeyreğe 73-61’lik skorla gitti. Son periyotta da rakibin kendisini yakalamasına izin vermeyen Büyükşehir, sahadan 87-83’lük skorla galip ayrılarak seride durumu 2-0’a getirdi. Can Akın attığı 21 sayıyla galibiyette önemli rol oynarken; Büyükşehir’de 4 oyuncu çift hanelerde sayı üretti. Büyükşehir Basket, serinin üçüncü maçı için 2 Mayıs Salı günü saat 18.00’da Ankara TOBB ETÜ Arena’da sahaya çıkacak. Maçı kazanması halinde ise 4’lü final grubuna adını yazdıracak.

Editör: TE Bilişim