Sakaryaspor'un Maliye'ye olan vergi borçlarıyla ilgili olarak Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile zaman zaman konuştuğunu anlatan Şükür, kulübün borcunun yüksek olmasının bazı hamleleri zorlaştırdığını öne sürdü.

HERKES UZAK DURUYOR

Sakaryaspor'u bulunduğu konumdan kurtarmak için oluşum girişimleri başlatan Hakan Şükür sessizliğini bozdu ve çalışmaları anlattı. Sakaryaspor'un borçlarından dolayı insanların korktuğunu ve yönetici olmak istemediğini kaydeden Şükür, "Kulübün borcundan dolayı herkes uzak duruyor ve yönetici olmak istemiyor. Bu nedenle Sakaryaspor defalarca kayyum heyetine kaldı. Bu durumdan kurtulabilmesi için İstanbul'da Şansal Büyüka, Tarık Kayar ve Erdinç Şehit ile yapabileceklerimiz hakkında görüşüyoruz" dedi.

BAKAN İLE GÖRÜŞÜYORUZ

Milletvekili olmasından dolayı yönetici konumunda bu oluşumun içerisinde olamayacağının altını çizen Hakan Şükür, "Sakaryaspor'u içinde bulunduğu çıkmazdan kurtarabilmek için oluşum içinde yer alacak olan arkadaşlara her türlü desteği sağlamanın gayreti içindeyim. Bunun için de bazı arkadaşlarımızı tekrardan uyandırmaya çalışıyoruz. Kulübün Maliye, sigorta ve futbolculara olan borçları altından kalkılamayacak bir halde. Yapılabilecek bir şey var mı diye Maliye Bakanımız ile konuşuyoruz" diye ifade etti.

YÖNETİM İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Kulübün borcunun yüksek olmasının bazı hamleleri zorlaştırdığını öne süren Şükür, "Borçlar bu durumlarda değilken ödenmeyen paralar var. Bu borçlara faizde bindikçe altından kalkılamıyor. Aslına bakılırsa bu Türk futbolunun en büyük sorunu. Sakaryaspor, zamanında Türkiye futbol ligini kasıp kavuran takımdı.. Futbolu bıraktığım dönemde siyasete girmeden önce genç sporcuları yetiştirecek bir akademi açmayı çok istedim. Bu akademiden Sakaryaspor’a futbolcular yetiştirmeyi ama nasip olmadı. Dediğim gibi bir çalışma var. Bir şeyler yapıp Sakaryaspor'u bulunduğu konumdan kurtarmak için görüşmelerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim