Akademi Sakaryaspor tarafından hazırlanan Bizim Stat belgeselinin, 15 Ekim’de gerçekleştirilen İstanbul çekimleri ikinci etabına TV8 stüdyolarında devam edildi. Federasyon Kupası'nı kazanan efsane kadronun ardından, bu kez 1981-1986 yılları arasında Sakaryaspor'da forma giyen efsane futbolcular  bir araya geldiler. 
 
Tam 37 Yıl Sonra
 
37 yıl sonra buluşarak anıları yad eden ekip çekimler sırasında duygu dolu anlar yaşadılar. Çekimlere; değişik illerde ikamet eden futbolcular katılırken, uzak şehirlerde ve yurt dışında olmaları nedeniyle katılım gösteremeyen arkadaşlarıyla telefon aracılığıyla görüntülü olarak görüşüp hasret giderdiler.
 
Camia olmak için yerinde bir proje
 
Bu tür bir buluşmanın ve belgesel projesinin, Sakaryaspor gibi bir camia için çok geç kalınmış ancak son derece yerinde bir etkinlik olduğunu dile getiren Sakaryasporlu eski futbolculardan Ceyhun Güray; “Sakaryaspor’da en güzel yıllarımızı yaşadık bu çekimlere gelerek o duygu dolu dönemi tekrar hatırladık ve gelecek nesillere aktarabilmek için anlattık. Belgeseli sabırsızlıkla bekliyor olacağız. Akademi Sakaryaspor’un bu tür projelerinin devam etmesi camia olabilmek açısından önemli bir fırsat.” dedi.
 
Sakaryaspor’un efsane döneminin futbolcuları kamera karşısındaydı
 

Haziran ayında faaliyete geçen; fikir, düşünce ve proje hareketi Akademi Sakaryaspor’un ilk projelerinden biri olan ve yıkılması planlanan eski stat ile ilgili “bizim stat” belgesel çekimlerine 10 Ekim’de İstanbul'daki TV8 stüdyolarında devam edildi.
 
1988 Kupa Kadrosundan isimler kamera karşısındaydı
 
İstanbul çekimlerinin ilk ayağına, Sakaryaspor’un 1988 yılında Federasyon Kupası'nı kazanan kadrosundan Blerim Mula, Bülent Yıldırım, Erol Kolcu, Faton Bingazi, Hüseyin Hürsoy, Mehmet Şen, Nedim Kurtiç, Selçuk Yiğitlik, Serdar Şenkaya ve Turan Sofuoğlu ile birlikte projeye destek veren Sinan Panta katıldı.
 
Faton Bingazi Almanya’dan getirildi
 
Akademi Sakaryaspor, bir döneme damgasını vurmuş ve şu an Almanya’da ikamet eden Faton Bingazi’yi özel olarak çekimlere getirtti. Uzun yıllar sonra eski dostlarıyla buluşan Faton Bingazi Sakarya’da ve İstanbul'daki çekimlerde duygu dolu anlar yaşadı.
 
Müze Projesine Destek 
 
Yıkılacak statta unutulamayacak anıları olduğunu belirten efsane futbolcular, Akademi Sakaryaspor tarafından hazırlanan müze projesini büyük bir sevinç ve heyecanla inceleyerek, yetkililerin bu konuya duyarsız kalmamasını ve yaşanmışlıkların gelecek kuşaklara müze aracılığıyla aktarılmasını istediler.
 
Belgesel galası yıl sonuna doğru
 
Yıkılarak yerine millet bahçesi yapılması planlanan eski stadın başrolde olduğu “bizim stat” belgeselinin galasının yıl sonuna doğru yapılmasının  planlandığı ve galaya bir çok ünlü ismin katılacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim