Firma, ot ormanına dönen arazide, tesisler olduğunu ve microlight eğitimi vereceğini iddia ediyor.

2010’DA KİRALANDI

Kapatılan Kırkpınar Belde Belediyesinin eski başkanı Niyazi Bağdat döneminde hayata geçirilen Sapanca Havalimanı projesi 2010 yılında durdu, yılan hikayesine döndü.  Belediyenin kapatılmasıyla Sapanca Belediyesi, Kırkpınar Sahili-Kurtköy arasında bulunan yüzlerce dönüm araziyi Tarkim isimli firmaya yıllık 52 bin liradan 10 yıl boyunca kiraladı.

KURULA TAKILDI

Kiralanan ve otların bulunduğu bu arazi ise 6 yıldır kullanılmazken, Firma resmi sitesinde, microlight eğitimlerinin bu ay başlatmayı hedeflediklerini duyurdu. Hiçbir şey olmayan bu bölgede tesis, otel, kafe ve restoranlar inşa edildiğini açıkladı. İddiaya göre; Kocaeli Anıtlar Kurulu Sapanca Gölü kıyısında sportif havacılık aktivitelerinin yapılmasına izin vermiyor.

Tarkim nedir?

Hava taksi, özel jet kiralama, helikopter kiralama ve özel uçak eğitimleri veren Tarkim Havacılık ülkenin en büyük özel filosuna sahip. Firma Sapanca’yı genel ve sportif havacılığının gözde merkezlerinden biri haline geleceğini savunuyor.

Sapanca Gölü’ne uçak inişi zaman zaman gündeme gelmiş ve bunun yasak olduğu vurgulanmıştı. Tesisin açılması halinde gölde bu tip uçaklarının sayısında artış olmasından endişe ediyor.

Merak edilenler?

1- Göl kıyısında yüzlerce dönümlük bu arazi aylığı 4 bin liradan nasıl kiraya verildi?

2-Firma 6 yıldır kullanmadığı bu arazinin kirasını ödüyor mu?

3-Firma resmi sitesinden bölgede otel ve restoran olduğunu neden duyuruyor?

4- İçme suyu mevzuatı bilinmesine rağmen bu alan kullanılamayacağı bilindiği halde neden kiralandı?

Metin IŞIKER 

Editör: TE Bilişim