Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası gerçekleşirilen görkemli törenle açıldı. Açılış programında Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti Milletvekilleri Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, SESOB Başkanı Hasan Alişan, Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, muhtarlar ve binlerce vatandaş yer aldı.

Gösteriler ayakta alkışlandı

Program bisiklet ve motor gösterileriyle başladı. İzleyicilere heyecanlı dakikalar yaşatan gösteri ekibinin, yaptığı şovlar beğeniyle takip edilirken; açılışın ardından 200 bisiklet çekilişli talihlilerine dağıtıldı. Başkan Toçoğlu’nun talimatıyla 300 bisikletin daha vatandaşlara hediye edileceği açıklandı.

Şehre önemli projeler

Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, “Bugün burada Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmış olsan tesisin açılışı münasebetiyle toplanmış bulunmaktayız. Adapazarı’mıza bu tesisi kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeki Toçoğlu başta olmak üzere bu projeye destek veren herkese teşekkür ediyorum. Valimiz, Milletvekillerimiz ve Belediyelerimizle el ele vererek güzel projelere imza atıyoruz. Allah bizlere daha nice tesislerin açılışını görmeyi nasip etsin.”

Spora önem verdik

Ayçiçeği Vadisi ve Bisiklet Adası’nın hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Başkan Zeki Toçoğlu, “İlk günden bu yana spora önem verdik, yatırımlar yaptık. Sakarya’nın bir spor kenti olarak anılması, farklı sportif faaliyetlerle adından söz ettirmesi için çaba gösterdik. Biz istedik ki, Sakarya spor alanında kendini öne çıkaran; gencinden yaşlısına, herkesin rahatça kendine zaman ayırabildiği bir yer haline gelsin. Hemşehrilerimizin sporla buluşturmayı, bir spor şehri olan Sakarya’yı sportif faaliyetlerde daha da güçlü hale getirmeyi kendimize bir hedef olarak belirledik. İlçelerde inşa ettiğimiz sentetik sahalar, altyapı tesisleri, spor alanları, yaşam merkezleri ve açılışını gerçekleştirdiğimiz Bisiklet Adası, bu yaklaşımımızın bir yansımasıdır. İnşa ettiğimiz bu spor alanları sayesinde şehrimizden yeni dünya şampiyonları ve başarılı sporcular çıkması en büyük temennimiz. Biliyoruz ki ülkemizin yeni, Dünya ve olimpiyat şampiyonları bu alanlardan çıkacak, tüm dünyanın önünde milli marşımızı söyletip bayrağımızı dalgalandırmaları için sahip olmaları gereken azmi; bu spor alanlarımızda öğrenecek.”

Editör: TE Bilişim