KATEGORİLERİ BİLDİRME ZORUNLULUĞU

2017-2018 Futbol sezonunda Amatör kulüpler her yıl katılacakları kategorileri sezon başında Futbol İl Temsilciliğine bildirirler. Her hangi bir kategoride sezon başında lige katılacağını veya katılmayacağını bildiren ceza verilmeyeceği gibi ,her hangi bir kategoride sezon başında Fikstür çekiminden önce katılacağını yazılı olarak Futbol İl temsilcisine bildiren kulüplerin talebi kabul edilerek lige dahil edilirler. Katılacağı kategoriler bildirdiği halde, katılamadığı veya ligden çıkarıldığı kategoride müracaatları halinde lige alınıp alınmayacakları konusunda Futbol İl Tertip komitesi karar verir.

MAÇLARA ÇIKMAYANLARA NE CEZA VERİLİR?

Liglere katılım müracaatı yapıp da ,maçlara çıkmayan takımlara yaş kategorilerine göre verilecek cezalar şu şekilde belirlenmiş. U 11 U12 ( 150 Tl) U13 U14,,U 15 ( 200 TL)U16 U17 U19 ( 250TL) Büyükler kategorilerinde ise 300 TL TFF Banka hesabına yatırırlar. Bu ödemeleri yapmayan takımların lisans işlemleri bağlı oldukları TFF Bölge müdürlüklerince veya TFF tarafından lisans çıkartma yetkisi verilen ASKF’lerce hakem ve personel giderleri TFF hesabına yatırılıncaya kadar yapılmaz.

ZIMBA UYGULAYACAĞIZ

Bu konuda TFF den görüş alan ASKF Başkanı Yaşar Zımba geçmişte de kitapçıkta olmasına karşın uygulanmayan bu talimatları bu sezon uygulayacaklarına vurgu yaptı. Lige katılacağım deyip sonradan katılmayan takımların yanı sıra ,bazı takımların önce göstermelik katılıp maçlara çıkmamalarının, alt yapı yaş gruplarındaki maç oynamama adetini azalttığını,alt yapıdaki futbol gelişimini zedelediğine dikkat çeken Yaşar Zımba “talimatlar uygulanacak. Bu konuda kulüplerimizden anlayış bekliyoruz”dedi.

Editör: TE Bilişim