Sporun her branşına bugüne kadar büyük destek veren ve Sakarya’nın sporu en çok seven ilçesi unvanını Akyazı’ya kazandıran Akyazı Belediyesi, 2017 yılının başarılı spor yıldızlarını ödül töreninde bir araya getirdi. Akyazı Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Akyazı’nın Yıldızları’ ödül gecesinde başarılı sporculara, antrenörlere ve amatör spora destek veren kişilere ödülleri takdim edildi. Gerçekleşen programa Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı, Belediye Başkanı Hasan Akcan, AK Parti İlçe Başkanı Feyzi Bora, İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Bedir, ASKF Başkanı Yaşar Zımba, Akbalık Güreş Ağası Mehmet Öztürk, Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Çakmak, Meclis üyeleri; Alim Gül, Abdülkadir Yıldırım, Abdurrahim Atmaca, Emin Üstün, Mahmut Baykan, Sait Beşir, Yavuz Sultan Anat, Spor kulüpleri, Antrenörler, sporcu ve veliler katıldı.

Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ödül töreninde yaptığı konuşmasında, “Akyazı Belediyesi olarak bugüne dek spora gönül veren sporcu yetiştiren, sporu sevdiren, aşılayan, spor yapan, spor yapmak isteyen herkese elimizden ne geliyorsa her türlü imkan ve desteği sağladık ve her zamanda bu desteği sağlayacağız. Spor yapan, yaptıran kişilerden ülkesine milletine vatanına her zaman hayırlı evlatlar hayırlı bireyler yetişir, sporcunun kötü alışkanlıkları olmaz. Bugün burada olduğu gibi aldıkları ödüllerle bizlerin ülkesinin gururu olurlar. Akyazı’mızı ilimizi ve ülkemizi ulusal anlamda temsil ederek başarıya ulaşan ve bugün burada olan tüm sporcularımızı, Antrenörlerimizi ve spor adamlarımızı tebrik ediyor hepsine üstün başarılar diliyorum” dedi.

Akyazı Kaymakamı Ömer Kalaylı yaptığı açıklamada, “Birbirinden değerli spor adamlarımız, Antrenörlerimizin sporun çeşitli dallarında ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi temsil ederek bizleri gururlandıran sporcularımız 2018 Yılının ilk günü olan 1 Ocak’ta bugün burada Belediyemiz tarafından ödüllendirilecekler. Marifet iltifata tabidir. Onlarda bu iltifatı sonuna kadar hak ediyorlar. Bugünde marifetlerinin karşılığı olarak ödüllerini Belediyemizin düzenlediği bu güzel organizasyonla alacaklar. 2019 yılının ilk gününde de inşallah daha da fazla sporcuya ödüllerini veririz. İlçemizin değerli tüm sporcuları, spor adamları ve Antrenörlerini saygıyla selamlıyor, Akyazı Belediyesinin spora vermiş olduğu katkılardan dolayı da Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Ödül töreninde Karate, Güreş, Tekvando, Badminton, Judo, Bilek Güreşi branşlarında ilçemizi temsil ederek ulusal ve uluslararası organizasyonlarda dereceye giren 18 Spor Adam, 16 Antrenör 30 sporcuya plaket altın ve çeşitli ödüller verildi.

Kaynak: iha