9 branşta 6 bin öğrenci

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Akyazı Belediyesi tarafından öğrencilerin yaz tatilleri değerlendirmeleri, spora olan tutkularını arttırmak adına düzenlemiş oldukları Yaz Spor Okullarına en büyük katılım sağlanan Akyazı’da; Futbol, Voleybol, Basketbol, Güreş, Karate, Hentbol, Tenis, Masa Tenisi, Badminton gibi 9 branşta toplamda 6000 öğrenciye eğitim veren Yaz spor okulları voleybol turnuvalarını başlattı. Geçtiğim yaz tatili boyunca Yaz spor okullarında Voleybol branşında eğitim gören öğrencilerden ilköğretim, orta öğretim ve lise ve yıldızlar düzeyinde karma takımlar oluşturuldu.

Çok şey kazanmışlar

Oluşturulan bu takımlar, Akyazı Kapalı spor salonunda başlatılan voleybol turnuvasında ilk maçlarına çıkarak ilk ödüllerini de aldılar. Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Balcı, Akyazı İlçe Spor  Müdürü Metin Yılmaz, voleybol Antrenörleri ve çok sayıda öğrenci  maçları izlemek üzere Akyazı Kapalı Spor salonuna geldi. Lise ve orta okul düzeyinde kazananların belli olduğu ve Voleybol Turnuvasında maçları heyecanla izleyen Akyazı Belediyesi Başkan Yardımcı Ayhan Balcı “Çocuklar yaz tatillerini çok iyi değerlendirmişler yaptıkları voleybol antrenmanları onlara kısa zamanda çok şeyler katmış” dedi.

Akyazı’yı gururlandıracak

Kazanan ve kaybeden öğrencilerle tek tek konuşan Balcı “Bugün burada 1. ve 2. takımlar kupa ve madalya aldı ama kaybedenler üzülmemeli. Sporda kaybetmek de var kazanmak da. Aldığınız başarılar Akyazı’nın başarısıdır. Çünkü hepiniz yaz tatilini sporla geçirdiniz. Kendiniz için, sağlığınızı ve geleceğinizi kazandınız. Spor insanı her türlü kötü alışkanlıklardan korur sizlerin de spor’a olan sevginiz azminiz böyle devam ettiği her sürece önce kendi sağlığınızı ve sonrada Akyazı’yı gururlandıracak ödülleri kazanmaya devam edeceksiniz. İnşallah ileride alacağınız başarılar kupalar bol olur.

Protokolden kupa takdımı

Turnuvaya katılan tüm öğrencilerimizi de yürekten kutluyorum” dedi. İlkokul, ortaokul ve Lise düzeyinde  yapılan voleybol maçlarında lise düzeyinde 1.olan takıma kupası ve madalyalarını üzere Akyazı Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Balcı takdim etti. 2.olan Voleybol takımı ise kupasını Başarı Dershanesi Müdürü Hamdi Küçükosman’ın elinden alırken madalyalarını ise  Akyazı Belediyesi Bilgi ve Kültür Evi Derslere destek Merkezi müdürü Murat Tepeçınar taktı. (Alaattin Onur)

Editör: TE Bilişim