İddialar doğru ise Sakaryaspor’da Başkan İsmail Gürses’in 4 Milyon, vekili Halit Evin'nin görevde olduğu sürede güya kendi cebinden harcadığı 1,5 Milyon TL'yi karar defterine borç olarak yazdırmış. Bilgi kirliliği bitsin diye bakan Yeşil-Siyahlı taraftarlarda artık isyan noktasına geldi ve “ Biz bu filimi daha önceki Gürses döneminde de gördük. Yeter artık şeffaf olun ve Dernek ile şirket hesaplarını ortaya koyun” diyorlar.

NASIL ADAY OLACAKLAR?

Yeşil Siyahlılarda 30 Haziran'da gerçekleşecek Genel Kurul öncesinden sessizlik hakim sürerken yeni sezonda görev alıp almayacağı henüz netleşmeyen ancak el altından gizli gizli çalışmalar yapan Başkan İsmail Gürses ve vekili Halit Evin için ilginç bir iddia ortaya atıldı. Açıklanmayan Sakaryaspor Kulübü Derneği ve Şirket hesaplarına göre Başkan Gürses ve Evin’le birlikte bazı yöneticilerinde alacakları var. Ancak hala bu ikili bütün bu yanlışlara ve kötü yönetime rağmen kongerede aday olmaya hazırlanıyor.

BU PARALAR NEREDE?

Sakaryaspor'da bir çok defa görev alan Başkanlık yapan Halit Evin'nin bu sezon harcadığı 1 Milyon 500 Bin TL için dernek karar defterinde borç olarak yazdırdığı ve görevden ayrılması halinde bu parayı geri isteyeceği gelen haberler arasında. Başkan Gürses içinde 4 milyon TL’lik bir alacak kaydı olduğu ısrarla söyleniyor. Taraftarlarda “ Yöneticiler bu kadar para verdiyse bu borçlar nereden kaynaklanıyor? Büyükşehir Belediyesinden gelen paralar ve stat gelirleri ne oldu? Açıklanmalı“ diye konuşuyorlar. NAZIM AKTÜRK

 PARA VEREN DE VAR VERMEYEN DE: Halit Evin'nin dışında bir kaç yöneticinin daha aynı yöntemle verdikleri paraları kulübün borç hanesine yazdırdıkları iddia ediliyor. Elini cebine atmayanlar ise oldukça rahat.

Gürses açıklık getirdi

Başkan Gürses, "175 tane üyemiz var. Üyelikten çıkartılan hiç kimse yok. Aidat borcu olanlar genel kurulda oy kullanamaz, bu tüzükte yazıyor. Borcunu ödediği taktirde oyunuda kullanabilir" diye konuştu.

KONGRE ERKEN OLMAZ

Kongrenin erkene alınmasıyla ilgili taleplerin olduğuna dair sorulan soruya ise Başkan Gürses, "Şimdi ayın 5'inde Cumhurbaşkanı geliyor. Diğer siyasi liderlerde gelecek. 15'inde bayram var, 24'ünde seçim var hangi arada ben kongreyi yapayım. Üyelere rahat zaman kalsın kim ne çalışma yapmak istiyorsa yapsın diye düşünülmüş bir şey bu" diye belirtti.

Editör: TE Bilişim