Kurtköy Hipodromu’nda öğle saatlerinde başlayan yarışlara, Rahvan Koşuları dışında TJK Koşusu, Öztürk Ekürisi Koşusu, Sakarya Emniyet Müdürlüğü Koşusu, TYSAYD Koşusu, Kurtel Ekürisi Koşusu, Sakarya Valiliği Koşusu, Sapanca Kaymakamlığı koşusu ve Sapanca Belediyesi Koşusu yapıldı.
Koşularda birinci gelen at sahipleri ve jokeylerine kupa ve madalya takma töreni düzenlendi. Yarışlara Sapanca Kaymakamı Gökhan Azcan, Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, Sakarya Emniyet Müdürü Osman Babadağ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Kılıç, Merkez Valisi Hasan Duruer, TJK Asli Üyesi Adil Mert Kaya, TYSAYD Yönetim Kurulu Üyesi Semih Koçer, İstanbul Hipodrom Müdürü Burak Yardımcı, Kartepe Hipodrom Müdürü Yurdaser Saçlı, Arap At Sahipleri Dernek Başkanı Ramazan Kaya, Ünlü at sahibi Mehmet Gündüzeli ve sanatçı İsmail Türüt katıldı.
Sapanca Belediyesi Başkanı Dr. Aydın Yılmazer, Kurtköy Hipodromu’nda bu sene 3.'sü düzenlenen Mahalli At Yarışları’nın Sapanca’nın tanıtılması açısından çok önemli bir etkinlik olduğunu söyleyerek, başta at yarışlarına ilgi duyan ve organizasyona katkı sağlayan sponsorlar ile etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür etti. Yarışları büyük bir keyif ve heyecanla izlediğini kaydeden Başkan Yılmazer, Sapanca Belediyesi olarak kültürel, sportif ve sosyal faaliyetlere her zaman destek olacaklarını ifade etti. SAYDER Dernek Başkanı Cengiz Emil, Arap ve İngiliz atlarının koştuğu yarışlara yoğun bir katılım olduğunu belirtti. Emil, yaptığı açıklamada, at sporuna vatandaşların ilgisinin günden güne çoğaldığını, böyle etkinlikler sayesinde Sapanca’nın turizme açılan penceresine renk katıldığını söyleyerek, katkılarından dolayı öncelikle Sapanca Belediye Başkanı Dr. Aydın Yılmazer’e daha sonra da davetlerine icabet eden herkese teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim