Erenlerde Cumartesi günü, ikinci yarısı start alan Süper ligin içinde sonu kötü biten bir futbol filmi seyrettim.

Maçın içinden çıkıp dışarıya çıkan Karşılaşmanın sonuna taşınan itiraz şovunu hiç ama hiç beğenmedim. Bu tür resim verenler ne kazandıklarını sanıyorlar ki.. Bu ve buna benzer görüntüler futbolda marka bir takımın teknik adam kadrosundaki Şaban Çolak`ın ( Alışkanlık yapmış) , etrafa saçtığı itiraz tacizi günün futbolda olmaması gereken çirkinlik olarak geride kaldı.

Maçın uzatma dakikası içinde Hendek savunmasının Necmi`ye yaptığı hareket seyredenlerin yüzde doksan dokuzuna göre penaltı. Penaltı çalınsa maçın içindeki sonucun değişme olasılığı yüksek.Ama çalınmadı ve maçın başlangıcındaki skor yerinde saydı.

Maçın kaderine etki yapması muhtemel eylem,tarafsız olması gereken bana göre de bal gibi penaltı kokuyordu.. Amma velakin penaltıyı ne ben, nede seyreden yüzde doksan dokuz kişi veriyor. Vermeyen bu bana göre penaltı değil diyen, bu işin yüzde birlik kısmında olan maçın hakemi Levent Gümüşdere.

90 Dakikalık mücadelenin içinde Erenlerspor hakimiyeti çok fazla. Amma velakin ilk net pozisyonu 40 dakikada Gökhan`la Hendekspor yakaladı. Gökhan`ın aşırtmasını kaleci Samet doksan tabir edilen yerden müthiş çelerek oyunun içindeki futbol senaryosunun başka yörelere uçmasına engel oldu.

Sonramı ne oldu? Devre biterken Erenler adına Bahadırın uzaktan vuruşunun kalecinin bakışları arasından direkten dönüşüne şahit olduk. İkinci yarıda ise hücumsal ağırlık Erenlerin yanında saf tutarken, Hendekspor zaman zaman yan toplarda dişini gösterdi ama sonuç yok. Gol pozisyonlarının olduğu, gol noktalarındaki oyuncuların gol yollarındaki ayak darbeleri iyi işlemeyince golsüzlük, günün sonunda iki takımın cebine birer puan koydu.

Kime yaradı derseniz Hendekspor`a der geçerim. Çünkü Erenler kazansaydı ilk üç yarışında Hendek bayağı zorlanır, Erenler rakibi ile arasındaki puan farkını bire indirebilirdi. Maçın hikayesine nokta koymadan, Hakem kardeşe birkaç sözüm olsun. Ben bu sezon ilk kez bir hakemi bu kadar çok dilime doladım.

Bak Levent kardeş, hakem cesur olacak, hakem gördüğünü pat diye çalacak. Bana göre oyun içinde ikili hava topu hareketlerinde itmeleri, iyi yer tutamadığından sende bizim gibi seyrettin. İyi hakem olmaya aday, iyi hakeme ihtiyacı olan Sakarya da sen, seyreden değil, gören pozisyonunda olan kişi olmalısın.

Uzatmadaki karar senin hakemlik fiyakanı sarstı. Bana göre penaltıydı. Bu pozisyondaki verdiğin devam kararı karizmanı birden sarstı, tartışılan adam oldun. Necmiye yapılan hareket sana göre penaltı değilse seni hakemlik vicdanın ile baş başa bırakıyorum.

Kısacası o ana kadar yanında olan hakem şansın seni tartışmalı bir penaltı yorumu ile soyunma odasına emniyetin koruması altında gitmene vesile oldu. Umarım bundan sonra hakem şansın yanında olur. Çünkü Hakemlikte de şans faktörü gerekli.