SON YUMRUK

        Birileri bizi üzdüğünde, ya da acılarımız  öyle yada böyle tazelendiğinde  konu ne olursa olsun,birdenbire bütün konsantrasyonumuzu yitiriveririz. Bu çocuğumuza göstereceğimiz ilgi olabilir, bu bir dostumuza vereceğimiz destek olabilir, söz konusu olan işimizdeki ki rutin faaliyetlerimizde olabilir. Ama biz bir kez gücümüzü yitirir,bu minik detaylarda bile işlevselliğimizi kaybedebiliriz hiç istemeden…Bu kez eski halimize dönmek bile olağanüstü performans istiyor gibi görünür,sorunlarımız bir çığ gibi büyür de büyür gözümüzde..

     Hemen hepimizin yaşamında üzüntüler, kendimizi çok kötü hissettiğimiz anlar yaşanmış olabilir.Hatta  çok uçda ve sevimsiz bir düşünce de olsa yaşamdan kopma noktasına bile gelmiş olabiliriz. Dönüp bakarsak geriye ve şimdi nasıl hala ayakta durabildiğimizi sorgularsak, karşılaştığımız şey farkında olmadan ya da olarak yaşadığımız acıyı ya da sorunu kabul edişimizdendir. Yaşayacağımızın en kötüsünü yaşamışızdır. Yüzleşeceğimiz felaketle yüzleşmişizdir artık.YA devam edilecek ya devam edilecektir.

        Belki sevdiğimizi yitirmiş, belki işimizi kaybetmişizdir. Belki çocuğumuzun gözyaşını dindirememiş, belki eşimizi hayata döndürememişizdir. Belki de beklenmedik bir anda çaresi olmayan bir hastalığa tutulmuşuz, belki ihaneti tatmışızdır.. Son yumruktur bu yaşamın vurup bizi devirdiği. Ya yerden kalkacağız ya da orada yatıp yaşamımızın sona ermesini bekleyeceğiz gibi iki seçenek bekler bizi.

      Kim kalkmak istemez ki yerden. O yediği yumruktan sonra kim güç dilemez ki Tanrıdan...

      Başımıza gelen dramı kabul edip sonucu ile baş edebilmeyi kim istemez ki? W. James olanları kabul etmek her türlü talihsizliğin sonucu ile baş edebilmektir’ diyerek, izlememiz gereken yolu gösterip, çözümü de bir cümleyle özetlemiş aslında. .         Yaşadığımız her neyse, yediğimiz yumruk  her nereden ve kimden gelmiş olursa olsun, ayağa kalkmalıyız.

       Bütün gücümüzü toplayıp bir yumruk da biz savurmalıyız, tüm sıkıntıları dağıtırcasına yeniden başlamalıyız hayata.Çünkü yaşamak güzel,çünkü hayat sürprizlerle dolu,çünkü bitti denen her şey yeni bir başlangıca gebe,son yumrukla devirmeli ,dağıtmalıyız tüm sıkıntıları çünkü sevdiklerimiz ve sevenlerimiz var bizim.

       Unutmayın güneşin altında ki her hastalığın ya bir çaresi vardır ya da yoktur derler.Eğer varsa arayıp bulmalı, yoksa da unutmalıyız,yaşayabilmek ve yaşatabilmek için.        

                                                                    

                                                                                             SEVGİYLE KALIN....