Ligin normal seyri olsaydı zaten Sakaryaspor sezonu şampiyon bitirebilirdi ancak sezon başı ve devre arası yönetimin yanlış hamleleri yüzünden bu takım Play-Off oynamak zorunda kaldı.

     Ancak bütün her şeye rağmen yakışan oldu ve ligi yine normalde 2.bitiren Yeşil-Siyahlılar 120 dakikalılık kapışma sonunda hak ederek kazanırken hak ettiği yere geldi. Maç öncesi ortam da maçın hakemi Halil Umut Meler de süperdi. Sonuçta SÜPER OLDU…

     Karşılaşmaya iyi başlayan Diyarbekirspor’du ve ilk 45 dakika net pozisyonlar buldu bulmasına ancak son vuruşlarda beceriksiz olunca ikinci yarıda kendine gelen Sakaryaspor toparlandı ve üstünlüğü ele aldı.

    Bu kez daha çok pozisyon bulan ve kaçıran Osman Özdemir’in oyuncuları olunca normal süre 90 dakika golsüz kapandı.

   Uzatmalara hiç beklenmedik bir anda sürpriz golle başlayan Diyarbekirspor’da Eşref’in sakatlanması kırılma noktasıydı işin ve bu sakatlık Sakaryaspor’un işini kolaylaştırdı. Bu eksiklikten iyi yararlanan Yeşil-Siyahlılar önce o dakikaya kadar varlığı yokluğu belli olmayan sahada gezinen Coşkun’un 105+ uzatmada tahta ayağı yani sağ ayağı ile eşitliği sağladı.

   Bu gol kadar Osman hocanın takıma yerinde el atması ve doğru hamleleri de Diyarbekir’in işini zorlaştırdı. Şampiyonluk geliyorum dedi.

   Fahrettin’in 106.dakikada gole giden Coşkun’u durdururken gördüğü kırmızı kartla oyun dışı kalması  2.Ligin ayak sesleriydi ve 111.dakikada bu kez Coşkun ALTIN KAFASIYLA işi bitirdi ve tam 1499 gün sonra bir ANNELER GÜNÜNDE Sakarya’ya şampiyonluk hediye etti.

    Saha değişti, hava sıcaktı, şartlar zordu ancak SON SÖZÜ SAKARYANIN var olan PLAY-OFF TECRÜBESİ, KADRO KALİTESİ ve her zaman ve her yerde devreye giren 12.GÜÇ TARAFTARI SÖYLEDİ..Gitti denilen şampiyonluk RÜYA GİBİ BİR SOLUK BİR NEFES GİBİ SAKARYA ŞEHRİNE EFSANEYE HAYAT verdi.

    Sakaryaspor bitti demeden bu iş bitmez diyenler yine haklı çıktı. Beklenen son yaşandı Atatürk Olimpiyat stadında ve son Play-Off finalini yine Osman Özdemir’le kaybeden TATANGALAR mutlu sona ulaşırken KARDEŞ KULÜP Diyarbekir ise her zaman olduğu gibi yine finalde kaybetti. Yani hak eden kazandı.Kazanan sevindi ancak kaybeden de üzülmedi çünkü zaten kaybetmeye alışıktı.

  İnşallah bu 50+1 Diriliş yılı hayırlı bir başlangıç olur ve bu startın sonu Sakaryasporu hak ettiği SÜPER LİGE TAŞIR.. Bu şampiyonlukta payı olan herkese ama herkese TEŞEKKÜRLER..

    Osman Özdemir’den malzemecisine futbolcusundan TARAFTARLARINA, yönetiminden YÖNETENLERİNE KADAR TEŞEKKÜRLER….HEPİNİZE HELAL OLSUN…