Futbolda her maçın farklı hikayeleri vardır. Her maçı aynı oynayamazsınız.

Bazen futbol ritminizin akortu bozulabilir. Günümüz futbolunda artık sıralamaya bakarak maç kazanılmıyor. Örnek mi? İşte size sıcağı , sıcağına Silivri maçı ve ortaya çıkan sonuç.

Herkesin farklı galibiyet eşliğinde şov yapmaya hazırlandığı günün içinde neler olmadı ki.. Önce rakipten başlayalım. Sonuncu Silivri Sakarya’ya gelirken dersini iyi çalışmış. Sakaryaspor’un göbekten ceza sahası içinde saltanat kurma alışkanlığını bozmak adına iyi direnç gösterdi. Bizi bile bile kenarlardan oyuna müdahale etme şansı tanıdılar. Oralardan da etkili hamlelerle gelmeyince, sadece bir duran top golüne engele olamadılar.

İkinci yarı ne oldu? Oyuna 77 numaralı İsmail Düzgün adında ayağı ve futbol aklı bir hayli bir oyuncuyu sahaya sürdüler. Bitmedi. Sakaryaspor’un geriye atılan toplardaki savunma zaafını ,orta sahayı kalabalık tutup kazandıkları toplarla savunma derinliğimiz arkasına atılan toplarla beraberlik ilmiğini boğazımıza düğümlediler. Gol atan kimdi biliyor musunuz, attığı golden sonra tribünlere sus işaretini yapan İsmail’di.

Konuk takım Sakarya’ya gelirken dersini iyi çalışmış derken, yinede üç puan şansı kapımızı çaldı. Batuhan’ın çok uzaklardan attığı müthiş gol bir anda bizi yine üç puan kulvarı içine yuvarladı. Amma velakin bir yan topta kaleci Ercüment ve savunma bloğu cumbur cemaat kaleyi iyi koruyamayınca golü yiyen kaleci Ercüment sakatlanıp ambulansla hastaneye ,bizde santraya koşmak zorunda kaldık.

Her maçın farklı hikayesi var diyerek kafamı allak bullak eden Silivri beraberliği için, Ercağ’a yapılan hafif müdahaleye ağır penaltı çalan hakem kararıyla postacı üç puan için bir kez daha bizim evin kapısını çaldı. Ama olmadı. Günün silik ,futbol kalitesi renkli olan Beykan Şimşek’in penaltısını, daha yirmilik dişleri bile çıkmayan kaleci 1997 doğumlu Batuhan Ünsal kurtardı,iki puan futbol çöplüğüne doğru yol aldı.

Silivri bir puanı hak etti dedikten sonra birde bizim evin içinde neler yaşandı ona bir bakalım. Engin Korukır bildik kadro ,bildik değişimler eşliğinde bildik oyun anlayışından gram şaşmıyor. Rakibin orta sahayı ele geçirme, rakibi oynatmama hamlesine, Ercağ’ı oyuna daha erken alarak başlaması çanımıza ot tıkayacaktı.

İkinci yarıda oyuna girdikten sonra çok top kaybeden Ercağ’ın tarafından gelen atakların biri gol oldu ,bazıları şans talih kader kısmet gol olmadı. Bize göre Ercağ’ın bu takımda alacağı süre daha otuz dakika olmamış. Batuhan değişikliği içinde olumlu izler vardı. Attığı müthiş gol ,yaratılan penaltıya yaptığı asist , oyun içinde rakibi ilk kez ceza sahası üzerinde ve göbekten deldiğimiz ana denk geldi.

Korukır Engin’in bilinen bildik hamlelerinin içinden dün itibariyle istenilen çıkmadı. Sakaryaspor çok mu kötü oynadı. Buna hemen evet demek olmaz. Sakaryaspor bildik ,çok tanıdık ,artık rakipler tarafından da ezberlenen oyununu oynadı. Rakibin ,Sakaryaspor’un bu oyununu bozma iştahını iki kez öne geçerek kırma şansıda yakaladı. Amma velakin bazen böylesi şok skorlar futbolun içinde var olduğu gerçeği, tam da yukarılara kenetlendiğimiz an, iki puanlık önemli kayıp puan çorapını başımıza ördü.

Olur böyle vakalar diyerek iki puanlık hasara yinede olumlu bakmak gerek. Bir beraberlik sonrası herkesin boynuna idam fermanı asmak olmaz.