Ülke çok önemli “ Seçimler !” arifesinde. Siyasiler için bu her şeyden, ama her şeyden çok daha önceliklidir. Çünkü kişisel hedefleri vardır.

Tamam, hepimiz, 80 milyon insanımız için de seçimler çok önemli. Ama, siyaset halkın dolaylı geçim kaynağıdır. ÖZ Geçim ve Yaşam ötelenemez.

**

Önce çocuklarınızın okullarıyla ve hemen şimdi sıkı ilgilenin. Milli Eğitim politikaları çocuklarımızın geleceğini nereye savuruyor, herkes bilmeli.

İçinde yaşayanlar uyarsa da, yanlış icraatlar laf kalabalığıyla saptırılıyor. Hiçbir Kamu yetkilisi Devletin ve Devlet Yasalarının üstünde yetkiye sahip değildir.

Çocuğunuzun okullarında, eğitim gerilemesi, çağdaş eğitime aykırı uygulama fark edenler; yönetimlerle hiç gizlisiz saklısız, kaygısız görüşmeli, tartışmalı.

Sizi dinlemeyen, anlamak istemeyen ve “ Git istediğin yere şikayet et!” kibrine giren Yönetenlere teslim olmayın. ilk Amiri O tavırdan habersiz olabilir; daha büyük Amiri ise hiç habersizdir.

Haaa…Onlar da, haberli ve aynı tavırdalarsa, işte o zaman 1 milyonluk Sakarya var! İnternet var; Aile Birlikleri var; Yerel ve Ulusal medya var; Devlet duyar!

**

Okullar tatile giriyor. Çocuklarınızın büyük bir kısmının geleceğini belirleyecek sınav ve karar günleri geliyor.

Ana-Babalar, bir yandan evin-hayatın huzurlu yürümesi için uğraşıyor; bir yandan da, “ N’olcak bu ülkenin hali?” günleri, seçimler geldi.

ANAYASA GİBİDİR; VELİ VE ÖĞRENCİ YOKSA; MİLLİ EĞİTİM VE ÖĞRETMEN DE YOKTUR. Siyasilerin Yaşam Teknesi, Seçimlerdir! Sizin önceliğiniz evin ve çocuğunuzun geleceğini sağlama almaktır. N’olur, Okulları velisiz, ilgisiz bırakmayın!

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ

SAYIN MUSTAFA İSEN’E TEŞEKKÜRLER !..

“ Sakarya AK Partiye verdiği oy’un, çok haklı manevi-maddi karşılığını hiçbir AK Parti Hükümeti’nden alamadı.” derim. Ve;

Tüm Sakarya gibi, her Hükümetten Sakarya’ya bir Bakan getirilmesini bekledim. Ta ki; Sayın Mustafa İsen milletvekili olana kadar…

Çünkü; “ Oldu; artık Sakarya’nın da bir Bakan’ı olur!” dediğim zamanlar gelmişti. Oysa, yine ters köşe oldum!..

Bugün, Sayın İSEN’in milletvekili adayları içinde olmaması ile de her zamankinden fazla hayal kırıklığı yaşadım.

Niye? AK Partili değilim. Öyleyse hayal kırıklığı yaşamam gerekir mi?

**

Ben yaşarım!

Oy vermediğim bir siyasi partide; hiç çıkarsız, insani erdemleri olan, kibirsiz, çok saygın duruşla mesafeyi her zaman koruyan her siyasiye saygı ve sevgi duymak; kendime sevgi saygı duymak gibidir.

Sayın İSEN’i milletvekili olmazdan çok daha önceleri şahsen tanıdım, izledim. İzlemek; kamuda yaptığı icraatları ve Sakarya’ya kazandırdıklarını izlemektir.

Acarlar Longozu ile Şeyh Muslihiddin Camii ve çevresinin çarpıcı değişimine tanık oldum;.. TARAKLI’nın “ MÜMKÜNLÜ !” olması ise bir zirveydi.

Ki; Sapanca’ya verdiği desteklere de zaten hep tanığım. Ama, Sapanca yine bir Turizm Beldesi olma şansına hayret edilecek yapılaşmalarla tutunamadı.

**

Dilerim, Sayın İSEN’in aday listelerinde olmayışı, bir başka konumda daha da önemli görevler içindir.

Liyakatli, kibirsiz, hakkında olumsuz fısıltı olmayan; her siyasiye duyduğum saygıyla, Sayın İSEN’i iyi günlerde karşılaşmak dileğiyle selamlıyorum.

TARAKLI’DA, “ MÜMKÜNLÜ !” İMİŞ Kİ;

ARITMALI KANALİZASYON YAPILIYOR !

Köyün bir karış bereketli tarım toprağının yok edilmesine katlanamam. Hatta, insanlığın geleceğine yapılan en büyük ihanet de derim.

Taraklı ise, Sakarya için çok daha fazla değerlere sahiptir. Tabii anlayana : -)

Taraklı, Sakarya’daki en değerli Osmanlı Kasabası Örneği’dir. Ne yazık ki, son 30-40 yılda Hükümetlerin yaptığı Kamu Hizmet Binaları buna tüy dikti: -(

Son yapılan Hastane de dahil. Halen kullanılan Taraklı Belediye Binası kadar da Taraklı’ya yakışmayan bir bina yoktur. Varsa da, özel mülk : -)

O binayı şu günün Belediye Başkanı Sn. Tacettin Özkaraman yapmamıştır.

**

Tacettin Başkan’a Taraklı’ya gitsem de uğrayamam. Bence, makamlar çalışma alanıdır; zaman çalamam. Rastlaşırsak mutlu olurum, o başka.

Taraklı’ya eşim ve aile yakınlarımla giderim. Onların tarihi konaklarda kadınlardan alışveriş yapmaları başka oluyor. Sofralarında yiyip içmeleri de.

Bahçelerindeki sebze, ot ve meyvelerden evlerinde elleriyle yapılmış gıdaları kavanozlarla alma paylaşımları çok güzeldir.

Konuklarımızı, Başkanın evinin karşısındaki Tarihi Çınar’a da götürürüm. Oralarda kasabanın içinden geçen derenin kokuları her zaman derdim olur.

Şener Şen’in, “ MÜMKÜNLÜ “ dizisini zevkle izlerken bile, O Dere derdimdi.

Büyükşehir Belediyesi O dereye çağdaş bir arıtma sistemi projesi başlatmış. MÜMKÜNLÜ’de nefis bir proje yapmak da MÜMKÜNLEŞECEK : -) Teşekkürler.

Ya; Taraklı’ya gelen yabancı turist, yemeğin yanında bir şey de içmek isterse? Taraklı’da gelecek kurmayı hedefleyen gençliği düşündürecek asıl soru bu!