Yazıya,” Siyasetin fıtratında bu var!” diye başlayacaktım. Ama, ülkemizde, siyasilerin hata yaptığını söylemek, pardon demesini hatırlatmak tehlikeli.

      İngiltere’de, “ Başbakanlar 10 numaralı evde kalırlar!” haberine, İngilizler,  “ Temsilde tasarruf!” demez. Çünkü, Tevazu ve Tasarruf Seçilmiş Erdemi’dir.

      Ki, işine bisikletle gidip gelen gelişmiş ülke başbakanları, bakanlar zaten en çok alkışlanan haberlerdir. Bu örnekler en çok da Gelişmiş Ülkelerde görülür.                                                              

      Ülkemde ve şehrimde böyle örnekleri veren gazeteler de, gazeteci yazarlar da, bu gün İŞ’leri yolunda olan her kesimden maddi-manevi tepkiler alırlar.

                                                           ***

       Sakarya’da; AK Parti İktidarı zamanında yapılan işlerdeki yanlışları da, temeli atılan ve yıllarca eksikli bırakılan, bitirilmeyen işleri de es geçmeyin. 

     “ Sakarya başta, Türkiye, AK Parti İktidar olduktan birkaç yıl sonra her geçen yıl ihracatta neden büyük kayıplar yaşadı?” gibi soruları da sorun:

       Sakaryalı bir çok sanayi kuruluşumuz, gıda üreticimiz, işçilerimiz;. 25-30 yıl önceye kadar, ülkemize en büyük miktarda dövizi komşu ülkelerden getirirdi?  

        Arabistan Rusya, Suriye, Ürdün, Irak, Libya, Mısır;..Sakaryalı, şirketler de, işi olan, olmayan da oralardaydı! Başka ülkeleri de sokakta sorun, bilirler…

                                                             ***

       Başlıkta dedim, İktidarın yanlışlarını bile doğru kabul eden milyonlarca insanımız var. Ama, ülkenin sokulduğu sıkıntıları unutursak herkes  kaybeder.

       AK Parti İktidar; kimi sorunları çözerse çözer. Aynı yolda devam ederse, önümüzdeki kasım, aralık ve Yerel Seçim günleri hepimizi çok sıkıntı bekliyor.  

       “ Orta Doğu Eş Başkanlığı!” gibi bir gaza geldik. “ Komşularla sıfır sorun!”  rüyasından, “ Tüm komşularla sorun! Tümüyle zarar!” kabusuna girdik.

       İhracat rakamları vardır. 2005 Yılı ve iyi kazanılan yıllara kadar; Libya, Mısır, Arabistan, Irak, Suriye, hatta Rusya, İran’dan ihracat kazanımımız ne kadardı, O rakam açıklansın?

       Burnumuzu kimler, ne vaatlerle O Orta Doğu’daki kan gölüne sokturdu  görülsün? İhracat geriledi; Savaş, Sığınmacı, Silah ve nice işe para ihraç ettik?

      “İş Ehli Monşerler” e sorsak; komşu ülkelerle iyi ilişkiler uyarısını doğru yapabilirdi? İktidar ve muhalefet şimdi Komşu sözünü doğru yerine oturtmalı!

                                                AK PARTİLİ SEÇİLMİŞLER;

                        SAKARYA’DA SÖYLEDİKLERİNİZ ÖNÜNÜZE KOYULUR !

     AK Parti Hendek İlçe Danışma Meclisi’nde yapılan konuşmaların özet haberi günlerdir önümde.

    Gazetemiz Bizim Sakarya, haberi geçen perşembe günü, HASTANE İÇİN UMUT VERDİ!” ana manşeti ile epeyce büyük puntolarla, içerde de genişçe vermişti.

     AK Partide bu temel bir öğreti midir bilemem? “Yapmadığın, bitmemiş işi de halka başlamış, bitirmiş gibi anlat. Halk zaten inanmaya hazır!” mı denir?   

                                                                ***

      Sakaryalı Seçilmişler bilir; Başbakan Sayın Tayyip Erdoğan Adapazarı’na gelip, “İçme suyunuz Sapanca Gölü’nün çevresi kolektörle kuşaklanacak. Parasını Ankara’ya gider gitmez yolluyorum!” gibi bir seçim müjdesi vermişti.

       Sayın Erdoğan O bütçeyi Ankara’ya gider gitmez tahsis etti. Sonra? O Göl kolektörü yapımını yıllarca izledim. Kaç hataya tanık oldum, yazdım, ben kötü oldum. Eksikler için trilyonlar eklendi. Kolektör sizce işlevini tam yapıyor mu? 

       O süreçte yazılarıma gösterilen tavrı ve engelleme girişimlerini Siz bilmezsiniz, ama yaşayan bendim. Hala da kolektörün işlevini tartışırım.

                                                              ***

       Hendek’te; Eğitimini, Fakültesini, Hapishanesini, hele de OSB’sindeki İşçi bulamama sıkıntısını konuşmanız, çözecek sözler vermeniz beklenirdi.

      Sakarya’da bunca yıldır İktidarca yeri bile belirlenemeyen, genel programda da olmayan, 1000 Yataklı Hastane lafı Hendek’le ne alaka?

      Bitti, bitiyor gibi anlatılan, yapımı yılan hikayesine dönen Doğum Hastanesi inşaatını görmeye sabah kalkar kalkmaz Adapazarı’na gittim : -)

      Hendekli görmüyor, bilmez! Siz; “ Kabası bitti. Kalan işler için ihalesi 26 Ekim’de yapılacak!” demişsiniz. O sözü eden İnşaata hiç gitmemiş sanki : -)

       AK Parti, n’olur bunları yapmasın! Ya da, bir seçim sonra yazdığımızda da bizi “fitne, yalanla “ suçlamasın; arşivler konuşur.

       Adapazarı Garı, Karasu Treni-Tersaneler Bölgesi (?), hele de Karasu-Kaynarca Treni…1000 Yataklı Hastane hikayesi, İkinci Üniversite de geldi : -)

       Siz; Sanal OSB’leri, devam eden hastane inşaat ve yenilemelerini bitirin… Önünüzde; hemen, çok daha çabuk, kolay yapılabilir işler var:

       Uzman-Pratisyen Hekim ve Sağlık Personeli sayımız çok eksik. Tamamlayın çok sorun çözülür…

      Ama, Sağlıkta asıl ve kalıcı sorun; başta Hekim Kadrosu ve Sağlık çalışanları için; Ailece güvenli, doğru, çabuk, iyi yaşam alanları-konutlar bulabilmektir.    

      Ve, her şey; Siyasetin yaptığı, yapabileceği işleri söylemesi ile başlıyor!