Belediye Başkan aday adayı Metin Şirin, aday adaylığı sürecine ilişkin yaptığı değerlendirmede, adaylık kararını Sapanca’nın gelişmesinin önündeki engelleri kaldırmak amacıyla aldığını söyledi.

DOSTLARIM CESARETLENDİRDİ
AKP’nin Üsküdar’daki kurucuları arasında yer aldığını ve buradaki dostlarının kendisini adaylık için cesaretlendirdiğini vurgulayan Şirin, “Yine dostum olan, bin 200 dairesinin satış mümessilliğini üstlendiğim Aksüs Yapı ve Entegre Atık İşletmeleri Sanayi Tic. AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gür ile Kuveyt Maliye Bakanı Yardımcısı’nın annesinin de adaylığımda etkisi büyüktür. Kendileri bir sohbetimde adaylık başvurusu yapmam hususunda ısrarcı olmuş, her türlü desteği vereceklerini söylemiştir. Bunun üzerine aileme bile danışmadan AK Parti ilçe teşkilatına başvurumu yaptım” dedi.

‘YILMAZER’E DANIŞTIM’

Ailevi ilişkileri gereği Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer’le de aday adayı olmadan önce görüştüğünü söyleyen Metin Şirin, şöyle devam etti:
“Belediye Başkanımız Aydın Yılmazer de aday adayı olmam konusunda bana destek verdi. İlçemiz, bilhassa Büyükşehir Belediyesi tarafından üvey evlat muamelesine maruz kaldı. Bu haksızlığı dile getirmek ve bununla mücadele etmek adına da aday adayı oldum. Bu konuda çevremdeki dostlarımın da telkinleri çok oldu. Nihayetinde istişarelerim sonucu böyle bir yola koyuldum. Yani sözün özü; Sapancalılar istedi, ben aday oldum.”

EMREM YÜCE BİR ŞANS…

AKP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak açıklanan Ekrem Yüce’nin doğru bir tercih olduğunu da sözlerine ekleyen Şirin, “Kendisi benim aile dostumdur. Sapanca için de bir fırsattır. Kendisiyle birlikte Sapanca’ya hizmetin en iyisini sunabileceğimize inanıyorum. Şayet Reisimiz bize ‘aday ol’ derse Sayın Ekrem Yüce ile beraber çalışacak ve şehrimize en güzel şekilde hizmet edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim