FAHRETTİN BAY

Saadet Partisi (SP) haftalardır büyük bir titizlikle sürdürdüğü Büyükşehir Belediye Başkanı Adayını kamuoyuna açıkladı. Partinin deneyimli isimlerinden olan mevcut İl Başkanı Fahrettin Bay Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

SÜREÇ NASIL İŞLEDİ

Saadet Partisi Genel Merkezi bir süredir Sakarya'da aday gösterilecek isim üzerine çalışmalar yaptı. Çok sayıda partili ve vatandaşlar sesli yanıt sistemli telefon anketine tabi tutuldu. Yapılan bu anket sonucunda ise Cihangir İslam, Eyüp Yıldırım, Fahrettin Bay ve İsmet Aksoy isimleri öne çıktı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda Genel Merkez Fahrettin Bay'ı aday olarak gösterdi.

AÇIKLAMA YAPTI

Saadet Partisi Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Fahrettin Bay, adaylığı ve göreve gelmesi halinde yapacakları icraatlar konusunda açıklamalarda bulundu. Fahrettin Bay, “Şahsımı göreve layık gördüklerinden ötürü  Genel Merkezimize çok teşekkür ediyorum. Yola çıktık, Allah bizlerin yardımcısı olsun” dedi.

SORUNLAR BÜYÜK

Sakarya’nın yıllardır birikmiş sorunları olduğunu kaydeden Bay, çözümün tek adresinin Saadet Partisi olduğunu söyledi. En büyük sorunların başında ulaşım meselesi geldiğini vurgulayan Bay, “Bu şehrin trafik yoğunluğu acilen çözülmeli. Nüfusla birlikte araç sayımız her geçen gün artıyor. Mevcut yönetim ulaşım sorununu yıllardır öteledi ve maalesef bu günlere geldik” dedi.

RAYLI SİSTEM ŞART

Fahrettin Bay şöyle konuştu: Bu şehirde ortalama 3 kişiye 1 araç düşüyor. Bunun karşılığında otoparklar yetersiz, yollar yetersiz. Artık toplu taşıma araçları bile yükü kaldıramıyor. Yıllardır söyledik; bu şehre taylı sistemin girmesi gerekir diye..Mevcut yönetim maliyetleri bahane edip konuyu savuşturdu. Raylı sistemler, şehirlerin en modern ve en çok yükü kaldıran toplu taşıma araçlarıdır. Göreve geldiğimizde mutlaka bunu değerlendireceğiz.

ADA EKSPRESİ

Ada Ekspresi konusunu da değerlendiren Fahrettin Bay, hususta halkın hassasiyetini çok iyi anladıklarını söyledi. Başkan Adayı Bay, “Ada Treni Gar’a mutlaka gelmeli. Bu konuda TCDD ile yapılacak olan bir çalışma ile bu sorun giderilir. Kaldı ki TCDD yetkilileri bu konuda birçok çözüm yolu getirdi ama maalesef mevcut yönetim buna yanaşmadı. Halkımız bu hizmetten mutlaka yararlanmalı” diye konuştu.  

PLANLAR OLUŞTURACAĞIZ

Şehrin altyapısında eksikler görüldüğünü ifade eden Fahrettin Bay, şöyle devam etti: Sıkıntıların giderilmesi konusunda acilen planlar oluşturacağız. Tüm kesimlerin görüşlerini alıp ortak bir paydada bulacağız. Bütçeyi dengeli, verimli ve israftan uzak bir şekilde yöneteceğiz. Göreve geldiğimizde inşallah bu şehri Türkiye’nin en gözde illeri arasına sokacağız.  

Editör: TE Bilişim