İftar Programına, Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ali İhsan Yavuz, Türkiye'nin Münster Konsolos Muavini Fatih Ekinci, UETD Disiplin Kurulu Başkanı Dursun Döngel, UETD Bielefeld - Münster Bölge Başkanı Şenol Sayılı, Alman -Azerbaycan Derneği Başkanı Terane Tagiewa, Eğitim Ataşesi Necmettin Güler, UETD Halkla İlişkiler Başkanı Ahmet Çon ve çok sayıda vatandaş katıldı.
UETD, vatandaşın sesi oldu
UETD Bielefeld - Münster Bölge Başkanı Şenol Sayılı konuşmasında, Türk Hükümeti'nin Avrupalı Türkler için yapılan son değişikliklerine değinerek, Ak Parti Hükümeti'ne teşekkür etti. Sayılı, ''İki buçuk yıl önce teslim aldığım bu sorumluluğu dört arkadaşımızla başladığımız bu çalışma sonucunda bölgemiz şu an itibari ile 23 şube ve müteşebbisten oluşarak, Almanya'nın en güçlü ve en etkili bölgesi konumuna gelmiştir. Güzel bir ekip ruhu ile, nerede bir vatandaşımız var ise onun gören gözü, işiten kulağı ve konuşan dili olduk. Burada, UETD olarak bizim dışımızdaki STK‘lar ile de bir çok çalışmamız oldu. Vatandaşlarımızdan gelen bir çok talebi Türkiye'deki büyüklerimize ulaştırdık. Askerlik sorunu, pasaport, emeklilik gibi konuların çözülmesinde önemli etken olduk. UETD, bir dostluk hareketidir. Kocaman bir ailedir. Bu aile büyüyerek devam ediyor'' dedi.
Korku büyük
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz'da Türkiye'nin son yıllarda büyük bir atılım yaptığının altını çizerek, hain terör örgütü FETÖ'nün ve dış güçlerin Türkiye'nin önünü asla kesemeyeceğini ifade etti.
Yavuz, Avrupalı Türklerin, hain darbe girişimi gecesi ve sonrasındaki dik duruşundan dolayı takdir ettiğini belirterek, ''Türkiye'de çok büyük değişim yaşanıyor. Bundan böyle Almanya'daki boşanma davalarındaki tanıma tenfiz kararı, ülkemizde de sorunsuz gerçekleşecek. Eski Türkiye'de işler çok yavaş işliyordu. Şimdi ise işler çok hızlı. Şimdi, Türkiye'de devasa projeler gerçekleştiriyoruz. Şunu bilin bir ülkenin nükleer santrali yoksa, o ülke süper ligde değildir. Türkiye'nin nükleer santrali yok. Ama şu an iki nükleer santralinin ihalesi yapıldı. Mersin ve Sinop illerimizde. Bu iki santral bitmesin diye gezi olayları çıkartıldı. İslamofobi gibi, Tayyip fobi oluştu. Peki bütün bunlar niye. Oynanan oyun büyük. Nükleer santraller yapılıyor, üçüncü büyük havaalanı yapılıyor. Kanal İstanbul gerçekleştiriliyor ya. Korku büyük. İki tane nükleer santral kurulduğu gün, Türkiye'nin yüzde otuz elektriği karşılanacak. Bunlar Almanya'da, Fransa'da var mı?. Var. Bize niye müsaade etmiyorlar. Yüzde otuz elektrik üretimi demek. Rusya'ya, İran'a doğalgaz için 15 katrilyonu vermeyeceğiz anlamına geliyor. Bunun ekonomiye katkısı çok büyük olacak. Bundan sonra Türkiye'nin yolunu kimse kesemeyecek. Gezi olayları ve hain darbe girişimi gerçekleştirilmiştir. Bundan emin olun. Krizlerin, koalisyonların ve kargaşaların olmadığı Türkiye'yi bundan sonra kimse durduramayacak. Buraya kadar geldiğimiz noktaya sağladığınız katkı için teşekkür ediyorum. Türkiye'yi hep birlikte ayağa kaldıracağız ve Türkiye koşmaya başlamıştır. Hele bu dev projeler gerçekleşirse. İşte böyle yeni Türkiye ile yolculuğumuz sürecek '' dedi.
Yavuz, daha sonra üniversite öğrencileri ile sohbet etti ve sahur programına katıldı.

Editör: TE Bilişim