Ali İhsan Yavuz, yazarımız Yusuf Cinal'in bugünkü yazısında yer alan "Pansilvanya yolcularından, Sakarya milletvekili muhterem Ali İhsan Yavuz, yandaş medyanın kahramanı ilan edilmedi mi?" ifadeleri üzerine Cinal'ı arayarak açıklamalarda bulundu.

Yusuf Cinal, bu görüşmeyi aynı yazıya ekledi ve Yavuz'un söyledikleri ile kendi izlenimini şöyle ifade etti:

"Kendisi telefon etti..Böyle bir durumun söz konusu olmadığını, İçinde CHP’li vekillerin de bulunduğu bir çalışma heyeti ile Manhattın’da olduklarını, hiçbir zaman FETÖ sohbetlerine katılmadığını, Zaman gazetesine abone olmadığını, maklube yemediğini söyledi..Bu vesile ile buraya bu notu düşüyorum..Beni ikna etti..Gerisi kendisine kalmış bir durum!..Durum buysa kendisinden özür dilerim..Gerçekten ülkemde elmalar ile armutlar birbirine karıştı! Sorumlusu biz değiliz.."

Maklube yemeği nedir?
Maklube cemaatin “ışık evleri”nde en sık yenilen yemek. Özellikle cemaatin kalabalık toplantılarında bu yemek tüketiliyor. Yemeğin yapılışının oldukça basit olması da bu yemeğin popüleritesini artırıyor.
Önce kuşbaşı etler kavruluyor. Bu sırada çeşitli baharatlar etin içine eklenebiliyor. Daha sonra büyük bir kazanda pilav pişiriliyor. Pilav piştikten sonra üstüne kavrulmuş etler diziliyor. Biraz bekledikten sonra geniş bir tepsinin ortasına bu tencere ters çevrilerek bırakılıyor. Tepsinin tam ortasında üzerinde etlerden oluşan bir örtü ile kaplı bir pilav dağı bulunuyor. Tepsinin yan tarafına ise pilavı dairesel şekilde kaplayacak biçimde salata malzemeleri ve yoğurt diziliyor.
Bu yemek daha sonra bir yer sofrasına bırakılıyor. Bu yer sofrasında bağdaş kurarak oturan cemaat üyelerinin hepsi aynı tepsi içindeki maklubeyi kaşıklayarak yiyor. Herkesin aynı tepsiden yediği bu yemek cemaatin ortak kültürünün gelişmesine de katkıda bulunuyor. Maklubenin yanında en popüler içecek ise ayran.

Yusuf Cinal'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız

Haçan o da Trabzonlu!

Yusuf Cinal

Yusuf Cinal

Editör: TE Bilişim