MHP İl Başkanı Levent Bülbül, Adapazarı Şeker Fabrikasının FETÖ’ye geçerek, 120 milyon lira gibi bir karla Ülker’e satış yolculuğunun araştırılmasını istedi. Bu sürece ilişkin önemli saptamalar sapan Bülbül, “Üstün, eğer bir şey biliyorsa, adli makamlara bilgi versin” dedi. İşte Bülbül’ün o sözleri;

OPERASYONU YAPAN SAVCI

Önceki gün Şeker-Konak operasyonunda 51 sanığa beraat kararı çıktı. O davanın mimarı H.U. isimli savcı bugün FETÖ’den tutuklu. Birçok ünlü davaya da bakan bir savcıydı. Geriye doğru filmi sarmamız lazım. Bugün ortada 55 bin çiftçinin elinden alınan bir fabrika var. AK Parti Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’e sorular soruyoruz, Şeker Fabrikası Müdürü ve APEK Başkanı Ahmet Aya’dan cevap geliyor.

120 MİLYON KAZANDILAR

Aya’nın açıklamasındaki koruma içgüdüsü ancak annelerde olur. FETÖ finansörü Bank Asya, çiftçinin malını değerinin altında elinden alarak sattı ve bir yılda 120 milyon kar elde etti. Ortada bu kadar iddia varken, araştırma yapılmayacak mı?  Bunlar olurken, Sakarya Milletvekilleri, yerel yönetimler niye ses çıkarmadı. En değerli varlığımız elimizden alınırken neden sessiz kalındı?

SESSİZLİK TEDİRGİN EDİYOR

Biz Şeker’in elden gitmesi sürecini gündeme getirirken, suçlu biz oluyoruz. O dönemde işlerini yürütenler bugün neden rahatsız. Fabrikanın geri alınması için savcılığa gidenler oldu. Üstün’den cevap bekliyoruz. Kamuoyunu aydınlatsın. Bir şeyler biliyorsa, kumpasa inanıyorsa, adli makamlara yardımcı olsun. Bu işte vebali olan ortaya çıksın. MHP bu işin takipçisidir.

Editör: TE Bilişim