Ak Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şenay Sakal, İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Erci ve arkadaşları ile birlikte dün Hendek’te Fabrika, Esnaf ve mahalle ziyaretlerinde bulundular.

Milletvekili Ayhan Sefer Üstün,  sabah saatlerinde Hendek’te Balsu Fabrikasını ziyaretle başlayan Programda Durak Fındık fabrikasından sonra Hendek Merkezde Esnafları ziyaretleri ile devam etti. Akşam Programında Kazımiye Mahallesini ziyaret eden Milletvekili Üstün ve beraberindekiler Kahvehanede vatandaşlarla görüştüler. Milletvekili Üstün Kahvehanede vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini Anlattı ve EVET desteği istedi.

Üstün Yaptığı Konuşmada “Çok uzun zamandan beri biz hep ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir' diye kandırdılar. Ama inanın ki bu ülkede hiçbir zaman hâkimiyet kayıtsız şartsız milletin olmadı. Her zaman askeri vesayet, yargı ve diğer kuvvetler, ülkemizi vesayet altında tutmaktan bir an bile geri durmadılar. Eğer kayıtsız şartsız hâkimiyet milletin olmuş olsaydı, bu milletin sevgilisi, milletin oylarıyla 3 kez seçilmiş Adnan Menderes ve 2 arkadaşı idam edilmezdi.

 Dediler ki ‘biz bunları kendi haline bırakırsak CHP bu ülkede asla iktidar olamaz'. Onun için başımıza Anayasa Mahkemesi gibi, Milli Güvenlik Kurulu gibi, yetkisi olan ama sorumluluğu olmayan Cumhurbaşkanı gibi birçok vesayetçi kurumla iktidarın alanını daralttılar. 1971'de Demirel'e muhtıra verdiler. Hani halk seçtiydi Demirel'i? Halkın seçtiği hükümeti, sıkıştırmak suretiyle istifasını sağladılar. Rahmetli Erbakan’a yapılanları biliyorsunuz. Ahmet Necdet Sezer, Ecevit'e kitap fırlattı ne oldu? Milli gelirimizin yarısını bir gecede kaybettik. Ecevit, bu işin faturasını oylarının yüzde 21'den yüzde 1'e düşmesiyle ödedi. Peki, Cumhurbaşkanı Sezer e  ne oldu? 6 yıl daha görevine devam etti. Kimse hesap soramadı. Çünkü Cumhurbaşkanları şu anda yeklileri sınırsız ve verdiği kararlarda sorumluluğu yok.

Bizim milletimiz gerçekten iyi bir seçmendir. Kendine hizmet edeni görünce seçer, seçmeye devam eder; baktı ki seçtikleri kendilerine hizmet etmiyor, holdinglere, patronlara, başka ülkelere ediyor o zaman da alır sandığın dibine gömer.

16 Nisan'da inşallah hep beraber bu vesayetçilere son vereceğiz. Çift başlılık ortadan kalkacak. Koalisyonlar bitecek. Koalisyonlar, paylaşım demektir. O Bakanlık senin, bu Bakanlık benim, o banka senin, bu banka benim, partiler hizmet etmekten ziyade bölüşüm kaygısı içerisindedirler.  Evet dediğinizde hakimiyet ilk kez kayıtsız şartsız tam manasıyla milletin olacak “ dedi.

Milletvekili Ayhan Sefer Üstün Adapazarı’n da başka bir program nedeniyle Hendek’ten ayrıldı.

Mehmet KAVİS

Editör: TE Bilişim