Anayasa değişikliğiyle ilgili yazılı bir açıklama yapan AK Parti Sakarya Milletvekili, “Dün sabah itibariyle siyasi tarihimizin en önemli Anayasa Değişiklik Paketi Anayasa Komisyonu’nda AK Parti ve MHP’li Milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Böylece sürecin birinci aşamasını geçmiş olduk. Vatanımıza milletimize hayırlı olsun” dedi.

Üstün açıklamasına şöyle devam etti, “Bundan sonra önümüzde kat edilecek çok önemli iki aşama daha var. Kararlı duruşumuzla bu aşamaları da kazasız bir şekilde geçeceğimizi ümit ediyorum. Bundan sonraki ikinci aşama, önümüzdeki günlerde başlayacak olan TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmeler ve oylamalar olacaktır. Genel kurul aşamasının da AK Partili ve MHP’li Milletvekillerinin oylarıyla sorunsuz geçeceğini düşünüyorum. Anayasa değişiklik teklifinin halkımızın önüne gitmesi için Genel Kuruldan en az 330 oy ile geçmesi gerekir. 330 ve yukarı oy aldığında, bu kez sürecin üçüncü aşamasına geçilecektir, yani milletimizin iradesine ve kararına başvurulacaktır”

KUVVETLİ DESTEK

“Cumhurbaşkanımız değişiklik teklifini onayladıktan sonra 60 gün içerisinde Yüksek Seçim Kurulu gözetiminde ve belirleyeceği tarihte referandum gerçekleştirilecektir. Referandumda da halkımızın bu tarihi değişikliğe kuvvetli bir destek vereceğini, Sakarya özelinde de bu tarihi değişikliğin %75’ler bandında destekleneceğini tahmin ediyoruz. Görüleceği gibi, önümüzde daha kat edeceğimiz önemli kritik süreçler var. Dikkatimizi bir an olsun dağıtmadan bu meseleye odaklanmamız gerekir. Kısa sürede ülkeyi başarılarıyla dönüştürmeyi başarmış bu siyasi hareket, milletimizin geleceği açısından tarihi öneme sahip bu değişikliği de milletimizin desteğiyle gerçekleştirecektir”

Editör: TE Bilişim