CHP Sakarya İl Başkanı Ayça Taşkent'in açıklaması şu şekilde: 

"Ülkemizin önemli tarım ürünlerinden olan fındığın son yıllarda hak ettiği değeri, uygulanan yanlış politikalar nedeniyle alamadığını görmekteyiz.
Fındık, Sakarya için de önemli bir ekonomik değer ve aynı zamanda kentin ticari hayatı için çok büyük anlam ifade etmektedir. Çünkü ilimizde binlerle ifade edebileceğimiz fındık üreticisi üründen elde ettiği kazançla il ekonomisine önemli katkı sunmaktadır.
Bu hakikatleri bilip de fındığa ve fındık üreticisinin sorunlarına duyarsız kalmak ilimiz ve ülke ekonomimiz için tam bir felakettir.
Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak ülkemizde yaşanan ve yaşananların etkisiyle ilimiz fındık üreticilerini de derinden sarsan milli ürünümüz fındıkta yaşanan sorunların bilincindeyiz. Bu bilinçle çeşitli arayış toplantıları ve çalıştaylar düzenledik, düzenliyoruz. Şu anda da Ordu’dan başlayıp Giresun’da bir mitingle sonlandırılacak bir fındık yürüyüşü gerçekleşiyor.
Genel Başkanımız Sn. Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta katıldığı bu arayış toplantıları ve çalıştaylar sonucunda çıkan raporları kamuoyunda paylaştık, paylaşacağız.
Hükümetin üreticiyi yok sayan, fındık kartellerini koruyan ve kollayan, Türk Ticaret Kanunu’na göre hareket etmeyen şirketleri görmezden gelen bu anlayışı kamuoyunun takdirine sunmuş ve üreticinin haklarını sonuna kadar her platformda savunmuştuk.
Fakat mevcut hükümet açıkladığı fındık fiyatı ile fındık üreticisinin yanında olmadığını bir kez daha göstermiştir.
Bugün ülkemizin bir çok yerinde çok sayıda olan fındık üreticisini görmezden gelen siyasi anlayışı kabul etmiyor ve her platformda, ülkemiz ve fındık üreticimiz adına mücadele edeceğimizi tekrarlıyoruz.

Üreticilerimiz de, ülkemiz de sahipsiz değildir.
Cumhuriyet öncesinden günümüze kadar ülkeye her yıl aralıksız döviz girdisi sağlayan, içinde Sakaryalı üreticilerimizin de olduğu yapıya sırtını dönen siyasileri, kamuoyunun bir kez daha gördüğüne eminiz. Biz tüm tarım emekçilerinin haklarını alabilmeleri için mücadele etmeye devam edeceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz."
 

Editör: TE Bilişim