Erişim Yasağı

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan ile birlikte Bizim Sakarya Gazetesi’nin ‘Soru Yağmuru’ adlı bölümüne konuk olmuş ve gazete köşe yazarlarının sorularını yanıtlamıştı. Dikbayır, gelen sorular üzerine Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirme kararını eleştirmişti. Bakırköy 2. Sulh Ceza Halimliği’nden ise Dikbayır’ın Tank Palet Fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamalar ile ilgili olarak gazeteye erişim yasağı getirildi.

Adrese teslim değil mi?

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, erişim yasağı haberinin ardından sert tepki gösterdi. Kendisinin milletin vekili, Sakarya’nın sorunlarını, görüşlerini her platformda dile getirmeye çalışan bir vekil olduğunun altını çizen Dikbayır, “Fabrika’nın BMC’ye adrese teslim verileceğini Sayın Cumhurbaşkanının bizzat kendi ağzıyla yaptığı açıklamalardan bu milletimiz anlamadı mı? Kendi çıkardığı Kararnamede ‘Özelleştirme ifadesini kullanıp Sakarya’da yaptığı açıklamada ‘İşletme hakkının devri’ demedi mi? Daha ihaleye çıkmadan BMC’ye fabrikayı vereceğiz diye kendi ağzıyla ifade etmedi mi? Bunun adı hangi ülkede olursa olsun adrese teslim devir işlemidir.” Diye konuştu.

Bu zihniyet yakında Meclis Kürsüsüne de erişim yasağı getir

Mahkemenin gazeteye yaptığı haber ile ilgili erişim yasağı getirmesinin ancak dikte rejimlerinin olduğu ülkelerde sık sık yaşandığına da dikkat çeken Dikbayır, “İstiyorlar ki bu konular hiç tartışılmasın. Gündeme getirilmesin. Gazete bana bir soru sordu ben de milletimizin görüşlerini anlattım. Bunu nasıl yasaklarsınız. Ben benzer ifadeleri Meclis kürsüsünden de haykırdım. Demek ki güçleri yetse, oraya da yasak getirecekler. Korkarım bu zihniyet Meclis Kürsüsü’ne de erişim yasağı getirir. Bunlara inat bu konuyu Meclis’te de, gittiğimiz her yerde de konuşup anlatacağız. Milletimize gidip şikayet edeceğiz.” Dedi.

İktidar anlayışının özeti

Son yaşanan yasağın, iktidarın yönetim anlayışının bir özeti olduğunu da savunan Dikbayır, “Ülkeyi her geçen gün uçurumun eşiğine götürüyorlar. Medya kuruluşlarının çeşitli yöntemlerle kendilerine biat etmelerini sağlıyorlar. En ufak eleştirilere bile tahammülleri olmadığı için, eleştiri yapanları ya terörist olmakla suçluyorlar, ya da tutturacak bir yerleri olmayınca böyle baskılarla ya da mahkemeleri kullanarak yayın yasağı getiriyorlar. Bu yeni bir şey de değil. Ama uzun süre de devam etmeyecek. Tahammül sınırları çoktan aşıldı. İnşallah 31 Mart’ta sağlam bir tokat geliyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim