Yİ Parti’nin, Kolip’in önerdiği  isimlerin yer aldığı CHP’nin ortak listesine karşı farklı bir listeyi seçim kuruluna vermesi, krizin itttifak ortakları arasında değil,  teşkilat ile Büyükşehir arasında yaşanacağının işareti  olarak değerlendirildi.
SONU İSTİFAYA VARIR MI?
Genel Merkezin müdahalesiyle çözülmesi beklenen krizde bundan sonraki gelişmeler ne olursa olsun parti içinde sıkıntıya neden olacağı ifade ediliyor. Çıkarılan ikinci  listenin geri çekilmesi durumunda bu kararda tasarrufu bulunan yöneticilerin istifa edebileceği konuşuluyor.
KOLİPʼİN MORAL MOTİVASYONU
Serdivan’da İYİ Parti listesiyle seçime girilmesinin onaylanması durumunda, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cihan Kolip’in güç zaafına uğrayacağı , en önemlisi moral motivasyonunu yitireceği  iddia ediliyor.

CHP sessiz bekliyor!

İYİ Parti’nin Serdivan çıkışını so-ğukkanılıkla karşılayan CHP Sa-karya ve Serdivan İlçe Örgütleri sessiz kalmayı tercih ediiyor ve İYİ Parti’nin yetkili kurullarından çıka-cak son kararı bekliyor.
KAZAN ARA VERMEDİ
İttifakın Serdivan Belediye Başkan adayı Zafer Kazan’da da aynı bekleyiş görülüyor. Kazan, meclis üyeliği listelerinde yaşanan sıkıntıyı bir kenara koyup seçim çalışmalarını ev ve esnaf ziyaretleriyle sürdürüyor

Editör: TE Bilişim