Sorunun çözümü için önceki yasama döneminde de girişimlerde bulunduklarını, konuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ilgili bakanlıklara ilettiklerini ifade eden Yavuz, “Sorunu anlattığımızda bize hak verdiler ama yasal düzenlemeye vakit yetmedi” diye konuştu.

YENİ SİSTEM

Eski sistemin çözümü güçleştirdiğini, ancak yeni sistemle daha kolay çözüme kavuşacaklarını ifade eden Yavuz, “Milletvekillerimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız ile yaptığımız toplantıda sorunları ele aldık ve öncelikle çözülmesi gereken sorunun da bu olduğunu belirledik” dedi.

DÜZENLEME

Konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Maliye Bakanı’na yine taşıyacaklarını vurgulayan Yavuz, şunları kaydetti: “Yeni yasama yılında öncelikle bu konuda düzenleme yapılmasını sağlayacağız. Bu konuda tüm parti teşkilatı olarak birlikte hareket edeceğiz.”

KARARNAME OLMAZ

Sorunun daha kısa yoldan çözümünün kararnameyle mümkün olup olmayacağı yönündeki soruyu da yanıtlayan Yavuz, “Bu mümküng özükmüyor. Artık, eskisi gibi Bakanlar Kurulu Kararnamesi yok, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi var. Haklılığımızı anlatıp, gerekli yasal düzenlemeyi yapmaya gayret edeceğiz. Belki biraz zaman alacak ama sorun mutlaka çözülecek” dedi

NE OLMUŞTU

İhracattan mağduruz

Büyükşehir Belediyelerinin gelirleri o ilde toplanan vergi gelirlerinden aldığı paydan oluyor. Toplanan verginin yüzde 6’sının yüzde 40’ı doğrudan Büyükşehir B:elediyesi’ne, yüzde 60’ı da tüm Büyükşehirlere dağıtılmak üzere havuza veriliyorr. Ancak Sakarya Büyükşehir Belediyesi Toyota’nın hibrit araç ihracı karşılığı ödenen yüksek vergi iadesi , Büyükşehir Belediyesi’nin yüzde 40’lık payından kesiliyor. Bazı aylarda hiç para alamayan belediye ortalama aylık -8 milyon lira gelir kaybına uğruyor.

AKP Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, gazetemize yaptığı ziyarette Sakarya’nın sorunlarına değindi ve AKP iktidarı döneminde kente verilen hizmetleri anlattı. Ziyarete Pamukova Belediye Başkanı Cevat Keser de katıldı.

Editör: TE Bilişim