Adapazarı Muhtarlarıyla bir araya gelen Başkan Toçoğlu, “Muhtarlarımızla hep bir iyi bir diyalog halinde olduk. Şimdi önümüzde önemli bir süreç var. Ülkemizin geleceği için sizlerin de desteğini bekliyoruz” derken; Milletvekili Uncuoğlu, “Tarihi bir kararın arifesindeyiz. Biz en güçlü evetlerle bu değişiklik tecelli etsin istiyoruz” dedi. Kılıç ise; hizmetlerin daha hızlı gerçekleşeceğini söyledi.

 

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Adapazarı Muhtarları ile bir araya geldi. Elegant Restaurant’da gerçekleştirilen programda Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli, SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal, Erdem AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Genel Sekreter Yardımcıları Zafer Poyraz ve Ayhan Kardan ile çok sayıda muhtar yer aldı.

 

Talepler zamanla çözülecektir

Büyükşehir Belediyesine toplantı için teşekkürlerini sunan Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem, “Zeki Başkanımız 2019’a kadar grup yollarının biteceğini ifade etmişti. Süleyman Başkanımız da yapılacak yatırımlarla ara sokakların tamamlanacağını söylemişti. Yollarımızı yapan başkanlarımıza muhtarlarımız adına teşekkür ediyoruz. Suya yönelik yapılan yatırımlar için SASKİ Genel Müdürümüze minnettarız. Mevcut taleplerimizin de zaman içerisinde yerine getirileceğine olan inancımız tam” diye konuştu.

 

Çözülmeyecek bir sorun yok

Muhtarlarla bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek konuşmalarına başlayan Başkan Toçoğlu, “Bize ilettiğiniz taleplerinizi elimizden gelen imkânlar dâhilinde çözüyoruz. Çözülmeyecek bir sorunumuz yok. Grup yolları konusunda içiniz rahat olsun. Söz verdiğimiz gibi 2019’a kadar tamamlayacağız. Sizlerin eliyle mahallelerimize hizmet götürüyoruz. 16 Nisan ülkemizin önünün açılması için önemli bir dönüm noktası. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yerel yönetimlerle hemen hemen aynı. Seçimler 5 yılda bir olacak. 5 yıl için program yapılacak ve onunla birlikte ülkemizin sorunları çözüme kavuşturulmaya çalışılacak” ifadelerini kullandı.

 

Desteklerinizi bekliyoruz

Başkan Toçoğlu, “Herkes kendi işini yapacağı için sistem hızlı bir şekilde işleyecek. Kimi seçeceğimizi bilecek olmamız çok önemli bir avantaj. Koalisyon pazarlıkları, istikrarsızlıklar, hizmetlerin aksaması gibi sorunlar eski sistemde yaşanan başlıca problemler olarak gözüküyor. Bu problemlerin hiçbiri yeni sistemde olmayacak. Yeni sistemde Cumhurbaşkanı ve milletvekilleri aynı zamanda seçilecek. Bu da önemli avantajların başında gözüküyor. Bu sebeple sizlerden de bu süreçte destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

Düşmanları sevindirmemek için

AK Parti Milletvekili Recep Uncuoğlu, “Tarihi bir kararın arifesindeyiz. Koalisyon dönemlerinde her türlü sıkıntıyı yaşadık, vesayetin altında hükümetler ezildi. Nice değerlerimiz bu vesayet zihniyetinin baskısı altında hasar gördü. Bunların arasında vatandaşın sesi feryadı duyulmadı. 65 hükümetin 36’sının ömrü 1 yılı bile görmemiş. Böyle bir sistemden istikrar çıkar mı? Şu anda darbecilere kolaylık sağlayan, millet iradesine kolayca takoz konulabilen bir sistem var. Türkiye’nin önünde büyük atılımlar yapması gereken günler var. Biz en güçlü evetlerle bu değişiklik tecelli etsin istiyoruz. Bir daha yüzde 50’yi alamayacağını bilenler bu değişikliği istemiyor. Bu milletle olan çekişmeleri onları milletle kucaklaşmadan uzak tutuyor. Türkiye büyümesin, küçülsün diye uğraşan, kendi ülkelerinde evet propagandasını yasaklayanlar ülkemizin iç işlerine müdahale ediyorlar. Sırf Türkiye düşmanlarını sevindirmemek adına dahi evet dememiz gerekiyor.”

 

İpler millete geçiyor

Referandum ile ilgili süreci herkesin çok yakından takip ettiğini ifade eden AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, “Türkiye geçmişine baktığımızda Cumhurbaşkanı ve Başbakan ilişkileri pek güzel olmamıştır. Akbulut ve Özal, Çiller ve Demirel, Ecevit ve Sezer arasında dünya görüşleri aynı olmasına rağmen büyük sorunlar, büyük sıkıntılar yaşanmış ve ülkemize zararları büyük olmuştur. Demek iki gücün bir arada olması olmuyor. Anayasa değişikliğinde koalisyonların olmaması bile bu ülkeye yapılabilecek en güzel hizmetlerdendir. Sayın Bahçeli 7 Haziran’da koalisyonlara yanaşmayarak ve 15 Temmuz’dan sonraki duruşuyla devlet adamlığını gösterdi. Her kesimde sistem değişikliğinin gerekli olduğuna ilişkin kesin bir kanaat var. Artık ip milletin eline geçiyor. Bu sistem kararların hızlanmasına, ülkenin kalkınmasına, bürokrasinin azalmasına katkı sunacak. İnşallah referandum sonrası çıkarılacak uyum yasalarıyla yerellerimizde güçlenecek ve yerelde de hizmetlerimiz daha nitelikli, daha hızlı bir şekilde gerçekleşecek” dedi.

Editör: TE Bilişim