Başkan Toçoğlu, referanduma saatler kala Bizimsakarya’ya özel açıklamalarda bulundu. Metin Işıker’e konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, tarihi referandum öncesi önemli mesajlar verdi. İşte Toçoğlu’nun o sözleri;

ÇOK ÇALIŞTIK

Yaklaşık iki aylık bir süredir sahadayız. İl teşkilatımızla, milletvekillerimizle, meclis üyelerimiz, kadın ve gençlik kollarımızla aktif bir çalışma yürüttük. Gösterilen ilgi bizlerin çalışma arzusunu daha da yukarılara çıkardı. İlçelerimizde buluşmalar gerçekleştirdik. Her kesimle bir araya geldik.  Bizim için her şey çok güzel geçti. Yarın da çalışmalarımızın neticesini sandıkta görmüş olacağız.

 

HER YÖNÜYLE ANLATTIK

Sahada 18 maddelik değişikliği içeren referandum için vatandaşlarımıza anlatmaya çalıştık. Somut örnekler üzerinden hemşerilerimize süreçle ilgili bilgiler verdik. Ancak daha dikkat çeken bir konu daha var; Avrupa’nın yürüttüğü kampanyalar. Biliyorlar ki Türkiye güçleniyor. Ülkemizin güçlenmesini istemeyenler ‘Hayır’a çalışıyor. 18 maddenin yanında ülkemize dönük bu tarz saldırılar da milletimizin dikkatinden kaçmadı. Yani süreç sadece 18 madde bağlamında ilerlemedi. 18 madde anlatıldı, bizler de işin siyasi, sosyal kısmını anlattık.

 

ASILSIZ İDDİALAR

Gücün tek kişide toplandığı, rejim kaygısı ve bu tarz benzetmeler yapılıyor. Bu tamamen asılsız bir iddiadır. Kuvvetler Ayrılığı ilkesi güç kazanacak. Yargı bağımsızlığının yanına tarafsızlığı ilkesi de eklenecek. Tek adam gibi basit bir söylem spekülasyondan öteye gidemez. Bu süreçte muhalefetin yaptığı saptırmadan başka bir şey değildir. Cumhurbaşkanımız gecesini gündüzüne katmış çalışıyor. Türkiye’nin güçlenmesi için büyük riskler alıyor mücadeleden geri durmuyor. Vatan sevgisinin yanında tek adamlık nedir?

 

MEMLEKET MESELESİ

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişiminin ardından bir anayasa değişikliği çalışması başlatıldı. MHP’nin de desteğiyle bu teklif meclisten geçti. Bu bir parti meselesinden ziyade memleket meselesi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli çok kritik zamanlarda devletten, milletten yana tavır almıştır. Bizim MHP tabanı ve milliyetçi siyasetle diyaloğumuz her zaman olmuştur. Neticede biz bu ülkenin insanıyız. İnsanların farklı siyasi görüşleri olabilir. Aynı şehrin insanıyız. Biz her zaman, her konuda karşılıklı diyalog içerisinde olup, kendi meselelerimizi birlikte konuşacak olgunluğu göstermişizdir.

 

 

HERKES SAYGINDIR

Öncelikle seçim sonuçlarının ‘evet’ yönünde olacağını ifade edelim. 70-75 bandında bir oy bekliyoruz.  Hayır ihtimali üzerinde konuşmaya gerek olmadığını düşünüyorum. Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi evet veren de hayır veren de saygındır. Ancak hayır cephesinden özellikle milletimizi aşağılamaya, milletimizin tercihlerine hakarete varan birtakım sesler yükseldiğini görüyoruz. PKK, Kandil, DHKPC, FETÖ çevrelerinde 16 Nisan referandumunda tercihini evetten yana kullananlara dönük hakarete, küfre aşağılamaya yakın sözler sarf edildiğini maalesef görmekteyiz. Bunlar utanç verici şeyler.

 

 

 

 

YATIRIMLAR ARTACAK

Şehrimiz 1999 depremin ardında hızlı bir şekilde büyüyor, gelişiyor. İl sınırlarımızın Büyükşehir’e dahil olmasından sonra ilçelerimizin tamamına hizmet götürüyoruz. 383 Milyon TL’lik yatırımlarımızın açılışını gerçekleştirdik. Bunun yanında diğer kamu yatırımlarımız da bulunuyor. Altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Kongre Merkezi, yeni duble yollar, bulvarlar, meydanlar, ulaşım yatırımları, Demokrasi Meydanı,  ve diğer projelerimiz var. Ulaşım’da 12 dev projeyi açıkladık. Yatırımlar daha da artacak.

 

SEÇMENE SON MESAJ

Tarihi günlerden birini daha yaşayacağız. Sakaryalı hemşerilerimin sandığa gitmelerini ve demokrasi şölenine ortak olmalarını diliyorum. Vatandaşlık görevimizi yerine getirelim. İnşallah referandum sonuçları milletimiz, memleketimiz için hayırlı olur. Biz inşallah ülkemizin, çocuklarımızın geleceği için güçlü bir Evet’in çıkacağına yürekten inanıyoruz. Bu konuda milletimizin bu davaya destek olacağına inanıyorum.

Editör: TE Bilişim