CHP, bugün Çark Caddesi’nde Tank Palet’in özelleştirilmesine karşı, geniş katılımlı bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasında, CHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, 26. Dönem CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ünal Demirtaş ve Deniz Yavuzyılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Zeybek, PM üyesi Ayça Taşkent’in yanı sıra Harb- İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Yaşar Yavuz, STK temsilcileri, çok sayıda partili ve yurttaş yer aldı.

Katılımcıların söz aldığı ve ortak tepkiyi dile getirdiği basın açıklamasının ardından Çark Caddesi’nde Tank Palet özelleştirmesine karşı imza kampanyası düzenlendi. Kampanyaya, 5 saat içinde 5 bin Sakaryalı imza verdi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KARARININ YER ALDIĞI 30 BİN BROŞÜR DAĞITILDI

CHP’liler ayrıca gün boyu Çark Caddesi’nde, Tank Palet özelleştirmesiyle ilgili 30 bin broşür dağıttı ve yurttaşlara bilgi verdi.

“Tank Palet Vatandır, Satılamaz” başlıklı broşürde, Tank Palet için özelleştirme kararı alınmadığı iddialarına cevaben, bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla 20 Aralık 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan özelleştirme kararına yer verildi.

“Tank Palet Fabrikası’nı devrettik” dedikleri BMC şirketinin, yüzde 25’inin Ethem Sancak’a, yüzde 25,1’inin Öztürk’lere, yüzde 49,9’unun da Katar Ordusu’na ait olduğu belirtilen broşürde, cevap beklenen sorular şöyle sıralandı:

“Soruyoruz; Ordumuzun subayı, askeri ve mühendisi, 25 yıllığına Katar Ordusu’nun emrinde mi olacak? Bizim yerli sermayemiz yok mu? Beş Altay Tankı prototip’ini üretip, seri üretime hazırlayan fabrika yerli değil mi? İhale yapılmadan kime verileceği açıklanırsa diğer firmalar iha12leye katılabilir mi? Neden Katar ordusu? Fabrikayı verdiğin Katar Ordusu’ndan uçak hediye almak, ihaleye fesat karıştırmak değil mi? Ordumuzu ve yerli sermayemizi itibarsızlaştımak doğru mu?”

Broşürde ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Sakarya mitinginde açıkladığı “Arifiye’deki Ana Bakım Fabrikasına yatırım için 50 milyon dolar gerekiyordu. 25 yıllığına Katar Ordusu’na verdik” şeklindeki sözleri hatırlatılarak, “Tank Palet’i, ihale yapmadan, Katar Ordusu’na nasıl verdin? Suriyeliler için 35 milyar dolar harcadım dedin, Tank Palet için 50 milyon dolar bulamıyor musun? BİZ BULURUZ”  ifadesi yer aldı ve yurttaşlara “İzin verme” çağrısı yapıldı.

Editör: TE Bilişim