CHP İlçe Başkanı Yüksek, “Ferizli’de onlarca soru işareti ile ilgili gündem varken, her öğün ‘7 bin 200 dönüm büyük OSB’, ‘8 bin dönüm ağır sanayi OSB’, ‘10 bin dönüm mega OSB’ gibi abartıda sınır tanımayan bu beyanatlar gerçekten hayret verici” dedi. Yüksek, “ Babayiğitlerin davet edildiği bin dönüm birinci sınıf tarım arazisi, hangi ara kamulaştırıldı, hangi ara satın alındı, ne kadar dönümü hazine arazisi, kimin arazilerini kime sordunuz da uçuyorsunuz?” diye sordu.

Rüştü Yüksek, açıklamasında şunları kaydetti:
“Biz elbette sanayiye karşı değiliz ama zaten Ferizli’ye yetecek sanayisi var. Yine sizler kurdunuz. Yetmez dediniz genişlettiniz. Ama büyütemediniz malum olaylardan dolayı. Şimdi kalkmış düşmüşsünüz Ferizli’nin tarım arazilerine, köylerine, mahallelerine, OSB diye haykırıyorsunuz. Yerli otomobil için yer diyorsunuz. Aynı hikayelerle Karasu sahilinde BMC ye 2 bin dönüm arazi verildi. Hem denize limana sıfır”

CEZAEVİ KAMPÜSÜ

“Şimdi Ferizli gündemini kapatmak için abartılı laflar ediyorsunuz! Sayın başkan neden Damlık Mahallesinde 600 dönüm mera arazisi üzerinde 5 bin kişilik cezaevi kampüsü yapımından hiç söz etmiyorsunuz? Tepkimi var yoksa tehdit mi? Ferizli’nin her tarafını rant için betonlaştırıyorsunuz, sonuç ne olacak? Hem artık fabrikalara işçi bulamıyoruz diye gerdan kırıyorsunuz, hem canım toprakları kıraç arazi diyerek sanayiye çekiyorsunuz”

RANT KOKAN İŞLER

“Sayın başkan bırakın devasa laflar etmeyi de Ferizli’ye hizmet edin. Köy arazilerini satarak elde ettiğiniz onlarca parayla Ferizli belediyesi olarak bir yere bir çivi çakın. Büyükşehir’in, Türksel’in, İçişleri Bakanlığının, SASKİ’nin yaptıklarını kendiniz yapıyormuş gibi anlatmayın. Ferizli Belediyesinin yaptığı yatırımları çıkın açıklayın. Bırakın şu rant kokan işlerle iştigal etmeyi. Sizin göreviniz ilçeye hizmet etmektir.”

Editör: TE Bilişim