Isır'ın açıklaması şu şekilde: 


Son günlerde bazı Belediye Başkanları siyaset benim mesleğim diyerek tekrar aday olmak için gündeme oturuyor.

Siyaseti meslek olarak görmek tüm siyasetçileri zan altında bırakıyor. Siyaset yapmak, Belediye Başkanlığı yapmak hizmet etmek demektir, hizmet için göreve gelenler demek ki karınlarını doyurmak ve maaş almak için bu göreve gelmişler.  Siyaseti bir İşyeri gibi görmek, insanı farklı düşüncelere sevk ediyor.
Siyaset gönül işidir, Siyaset bir dava bir düşünceyi paylaşmaktır. Cumhuriyet Halk Partisinin tüm üyeleri bu düşünceyle üyemiz olmuş ve gönülden çalışmaktadırlar.
Sakarya'mızda şuan Belediye Başkanlığı yapan kişilerin, siyaseti İŞ olarak görmeleri ve bunu ballandıra ballandıra anlatmaları, gazeteler demeçler vermeleri, Şuan Sakarya'nın neden bu halde olduğunu, neden birkaç günde binlerce kişinin hastalandığını, neden bir yağmurda yeni göletler oluştuğunu kanıtıdır. 
Sakarya Bugüne kadar birçok Ülke çapında siyasetçi yetiştirmiştir, fakat hiç biri bunu iş olarak görmemiş hizmet olarak görmüştür. 
Taraklı İlçesine gittiğinizde hala merhum Cevat Ayhan'nı yâd ederler bu yollar onun sayesinde oldu derler. Geyve, Taraklı, Pamukova İlçelerinin eski muhtarlarıyla konuştuğunuzda Sayın Ramis Savaşı anmadan edemezler, Hendek OSB ye giderseniz Sayın Nevzat Ercan adını mutlaka duyarsınız. Erenler Değirmendere de halen Sayın Hayrettin Uysalın yaptırdığı köprü kullanılıyor, yurttaşlarımız dualarını hiçbir zaman esirgemiyorlar.
Siyaset iş değildir, makamlar işyeri değildir. Rahmetli Ünal Ozan'ın Belediyecilik anlayışını her sokak başında duyabilirsiniz. 
Sakarya'mız Cumhuriyet Halk Partisinin belediyelerde neler yaptığını bilmektedir. Hiçbir Belediye Başkanımız Makamı İş yeri olarak kullanmamıştır, Hizmet anlayışla görevlerini yapmışlardır.
Önümüzde ki yerel seçimler de Cumhuriyet Halk Partisi Yurttaşlarımızın istediği adaylarla alanlarda olacaktır, Hizmet anlayışı ile görevlere geleceklerine inancımız tamdır.

Editör: TE Bilişim