İŞSİZLİK BİTECEK

AK Parti Sapanca Belediye Başkan Aday Adayı Metin Şirin, işsizlik problemini kökten çözeceğini söyledi. Belediyede bir odayı İş-Kur’a tahsis edeceğini söyleyen Şirin, ayrıca işsizliğin önüne geçecek projeler geliştireceğini ifade etti. Sapanca’ya fuar alanı yapacağını kaydeden Metin Şirin, “Bu fuar sayesinde 10 binlerce insan Sapanca’ya gelecek. Hem esnafımız kazanacak, hem de bu fuar işsiz insanlarımıza iş kapısı olacak” dedi.

HOBİ BAHÇELERİ

İmarı olmayan arazileri kiralayarak hobi bahçelerine dönüştüreceğini belirten Şirin, “Bu bahçeler sayesinde insanlar organik beslenecek, öte yandan da atıl durumda duran araziler değerlenmiş olacak. İstanbul’dan, Ankara’dan birçok insan bu hobi bahçelerinden yer edinmek için sıraya girecek. Başkan adayı olmam ve seçilmem halinde bu projeyi çok kısa bir süre içerisinde haya geçireceğim” ifadelerini kullandı.

10 OTEL DAHA

Sapanca’nın turistik yönden gelişmesine katkı sunmak amacıyla yeni otel inşaatlarının önünü açacağını da söyleyen Şirin, şöyle devam etti: “Yıllardır ticaret hayatının içindeyim. Dünyanın dört bir yanına dağılmış yatırımcı arkadaşlarım var. Onları buraya çekecek altyapıyı hazırlayacak ve bu ikili ilişkilerim sayesinde 5 sene içerisinde 10 tane daha otel yapılmasını sağlayacağım. Bu otellerde Sapanca’nın işsiz gençleri istihdam edilecek. İlçemiz de turizm açısından ivme kazanmış olacak.”

HERKESİ KUCAKLIYOR

İşçi, memur, çiftçi, esnaf, işadamı, emekli, genç, yaşlı, her kesimi kucaklayacak projeleri olduğunu söyleyen Metin Şirin, “Ben gurbette yaşadım. Aynı anda üç işte birden çalıştığım zamanlar oldu. Yokluğu bilirim, zorluğu bilirim. Darda kalan insanların halinden anlarım. Her kesime yönelik düşüncelerim ve projelerim var” diye konuştu.

SAPANCALI DESTEKLİYOR

Her gittiği yerde projelerini vatandaşlarla paylaşan Metin Şirin, özellikle gençler tarafından coşkuyla karşılanıyor. Şirin’in projelerinin Sapanca’nın cazibe merkezi olmasını sağlayacağını söyleyen gençler, “Bu yatırımlarla işsiz insan kalmaz” ifadelerini kullanıyor. İlçe esnafı da bilhassa fuar ve hobi bahçeleri projeleriyle ilçeye daha çok insan geleceğini ve bu durumun gelirlerini artıracağını söylüyor. İlçe esnafı, “Metin kardeşimiz buranın insanı. Sorunlarımızı çok iyi biliyor. Çözüm önerileri ve projeleri de gayet mantıklı. Olmayacak, yapılmayacak şeyler değil” yorumunda bulunuyor.

Editör: TE Bilişim