Önümüzdeki seçimle Türkiye’nin Başkanlık sistemine geçeceğini belirten Serbes, yeni dönemin ruhuna uygun, halka hizmet için yorulmaksızın koşturacak, terleyecek, üretecek milletvekillerine ihtiyaç olduğunu söyledi. Serbes “Bende bu güç, bu heyecan, büyük bir hizmet aşkı var. Bu sebeple milletvekilliği görevine talibim. Yeni Başkanlık sisteminde Devlet Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile çalışmak büyük bir onur olacaktır. Siyaset yoluyla ülkeye ve insanımıza hizmet etmek için sabırsızlanıyorum. Bu heyecanla daha fazla bekleyemedim. Milletvekilliği aday adaylığımı şimdiden ilan ediyorum. ” dedi.


Ender Serbes, yüksek eğitimini İngiltere’de tamamlamış, iyi derecede İngilizce ve Rusça bilen başarılı bir işadamı. Kurulduğu günden beri AK Parti’ye gönül verenlerden. İsminin duyulması veya ön planda görünmek gibi bir kaygısı olmadan teşkilata destek verdi, hizmet etti.

AK Parti’nin atılım ve hizmet partisi olduğunu ifade eden Serbes, “Partim son 16 yılda Türkiye’ye çok şey verdi. Dışarıdan ve içeriden çeşitli engellemelere rağmen askeri, teknoloji, ulaşım, sağlık, altyapı ve her alanda büyük gelişme sağladı. Türkiye’yi büyüttü ve zenginleştirdi.” diye konuştu.

Serbes, milletvekilliği görevine niçin talip olduğunu ise söyle açıkladı; “Tabi ki ülkeyi daha ileri götürmek gerekiyor. Daha yapılacak çok iş var. Liderimiz Erdoğan’ın 2023 yılı hedefleri var. Ben de bu hizmet yolunda yeni ekip içinde yer almayı canı-ı gönülden istiyorum. Çünkü yeni bir tarih yazılıyor. Tarihi bir süreç yaşıyoruz. Bu sürecin içinde olmak, hem doğduğum şehre, hem de ülkeme layıkıyla hizmet etmek en büyük arzum. Partimizde tecrübeli ağabeylerimizin yanı sıra genç ama dünyayı tanıyan, yeni yüzlere, metal yorgunluğu yaşamamış taze kana ihtiyaç var. Benim bu manada gücüm, bilgi birikimim ve azmim var. Onun için hizmet etmenin en iyi yolunun da milletvekilliği olduğunu düşünüyorum. ”

Çalışmayı ve çalışma hayatını sevdiğini, iş deneyimine sahip, yoğun iş temposuna alışkın olduğunu vurgulayan Serbes, kişiliğini ise şöyle tanımladı: “Sorunlara çözümsel yaklaşabilen, seviyeli, inançlı ve siyasi olarak AK Parti dışında hiçbir siyasi partiye ilgi duymamış bir kişiliğe sahibim. Gençlik yıllarımdan beri gelişmek ve daha güzele erişmek için düzenli olarak okuyorum. Kendimi güvenilir, dürüst, sadık, prensip sahibi, insan ilişkilerinde olumlu, sorumluluk sahibi olarak görüyorum. Çevremdeki insanlar da beni böyle tanımlıyor. “

ENDER SERBES ÖZGEÇMİŞİ

2011 yılı seçimlerinde AK Parti’den Sakarya 7. sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Ender Serbes 1977 Sakarya‘da doğdu. İlköğrenimini Sabiha Hanım ilkokulunda, orta öğrenimini ise İngiltere’nin East Sussex bölgesi, Buckswood Grange okulunda yatılı olarak gördü. Yükseköğrenimini yine İngiltere’nin Oxford şehrinde bulunan St. Clare’s okulunda Uluslararası Bakalorya kurunu tamamladı. Ayrıca Kabartay Balkar Devlet Üniversitesi’nden İşletme alanında Yüksek Lisans diploması aldı.

Evli ve 3 oğlu olan Serbes iyi derecede İngilizce ve Rusça ayrıca başlangıç seviyesinde Çince biliyor.

Editör: TE Bilişim