Toplantı

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Adapazarı Belediye Başkan adayı Dr. Aydoğan Arslan Sakarya Sivil Toplum Platformu’nun (SASTOP) düzenlediği toplantıya katılarak, projelerini anlattılar. SASTOP Başkanı Av. Ülker Önder Döker, kuruluş amaçlarını anlatarak, 1999 Marmara depreminin ardından bugüne kadar yaptıkları çalışmaları örnekleriyle birlikte anlattı.

Şehir yönetimi

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, bir şehrin yönetimini İnsan vücuduna benzediğini ifade ederek, “Nasıl ki vücudumuzdan beynimiz var. Şehrin beyni de yönetim anlayışıdır. Akciğerlerimiz çevre ve ormanlarımızdır. Kalbimiz şehrin meydanı ve ulaşımdır. Karaciğerimiz sanayi tesislerimiz ve OSB’lerdir. Böbrek ve bağırsaklarımız şehrin kanalizasyonu ve altyapısıdır. Maalesef bugün geldiğimiz noktada, tüm fonksiyonlarında büyük sorunlar bulunmaktadır. Şehrimiz komadadır” diye konuştu.

1 milyon beyin

İşte beyinden yani şehir yönetiminden başlayacaklarını ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Şehrimizi büyük bir köy görünümünden kurtaramayan yönetim anlayışından işe başlayacağız. Kesinlikle her şeyi sadece biz biliyoruz demiyoruz. Sakarya’nın nüfusu 1 milyon. Biz mümkünse 1 milyon beyin ile şehri yönetmeyi arzuluyoruz. Bunu yaparken, STK’lar ve Platformlar bizim paydaşlarımızdır.” Dedi.

Sakaryalılar projelerimizi çok benimsedi çünkü…

Seçim beyannamesi aşamasında bile buna büyük önem verdiklerini anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Hemşehrilerimizden proje ve fikirlerini istedik. Binin üzerinde proje ve fikir geldi. Bir çoğunu projelerimizin içerisinde yer verdik. Dolayısıyla projelerimiz çok benimsendi ve kabul gördü. Çünkü bizler, Sakaryalı hemşehrilerimizin düşüncelerinden farklı bir şeyler söylemiyoruz. Onların isteklerinden farklı bir şey dile getirmiyoruz. Seçildikten sonra da inşallah bu yolda sonuna kadar ilerleyeceğiz. Göreceksiniz, bir süre sonra sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın konuştuğu bir İl haline geleceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim