Sakarya’da yangın var!

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, İYİ Parti Erenler Belediye Başkan adayı Şemsettin Duman ile birlikte Pazartesi pazarında esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Şikayetleri dinleyen Uzm. Dr. Kolip, çiftçinin, esnafın ve vatandaşın durumunun çok kötü olduğunu belirterek, “Her yerde söylüyoruz. Sakarya’da yangın var. Çarşıda, pazarda, vatandaşın evinde yangın var.” Diye konuştu.

Sakarya Tarım ve Esnaf kentidir

Hükümetin yanlış politikaları sonucu önce tarımın bitirildiğini, sürekli zarar eden çiftçilerin tarlalarını artık ekemeyecek duruma geldiğini ifade eden Uzm. Dr. Kolip, “Tüm uyarılara rağmen önlem almadılar. Çiftçimizi bitirdiler. Sonra fiyatlar yüksek diye, esnafımızı fırsatçılık ve stokçuluk yapmakla suçladılar. Bu da yetmedi Belediyelerine tanzim satış mağazası açtırarak manavcılığa soyundular. Sakarya tarım ve esnaf kentidir. Dolayısıyla Hükümetin bu kötü politikalarından en fazla etkilenen il Sakarya olmuştur” dedi.

40 yıl geriye

Sakarya’daki Belediyelerin de bunda ciddi etkileri olduğunu ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Şimdi hükümetin manav çadırlarının önünde uzun uzun kuyruklar oluşuyor. Ülkemizde ve Sakarya’da, adeta 40 yıl öncesinin görüntüleri oluşuyor. İnsanlara karneli günlerde olduğu gibi belirli bir miktardan fazla ürün de satmıyorlar. Biz bunlara razı değiliz. İtiraz ediyoruz. En azından biz Sakarya’da Büyükşehir Belediye Başkanı olursak, asla ve asla Sakarya’nın 40 yıl geriye götürülmesine izin vermeyeceğiz. Sakarya’nın son 25 yılı kayıptır diyorduk şimdi bu kaybın 40 yıla çıkmasına razı olamayız. Bir Büyükşehir Belediyesi’nin tarımı nasıl destekleyebileceğini, esnafımıza nasıl katkıda bulunabileceğini, pazaryerlerinde ilk üreticimiz ile halkımızı nasıl buluşturabileceğimizi herkes görecek” şeklinde konuştu.

Kahveciler ve Berberler Odalarını ziyaret

İYİ Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Uzm. Dr. Cihan Kolip, Sakarya Kahveciler Odası Başkanı Mehmet Altay ve Berberler Odası Başkanı Haluk Hacıoğlu ve yöneticileri ile de bir araya geldi. Uzm. Dr. Kolip, burada da Sakarya’nın esnaf ve tarım kenti hüviyetine yeniden kavuşturmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim