Sakarya çok geride kaldı

Uzm. Dr. Cihan Kolip, 31 Mart’ın Sakarya’ın son şansı olduğunu belirterek, “Sakarya sınırından bir adım dışarı gittiğinizde farkı hemen görmeye başlıyorsunuz. Yollar güzelleşiyor, şehircilik anlayışları belirgin bir şekilde göze çarpıyor. Türkiye’nin geri kalmış diye adlandırılan doğu illerine gidenler bile, oradaki şehirlere göre bile Sakarya’nın senelerce geride kaldığını ifade ediyorlar. Bu gerçeği inkar edebilecek tek bir yönetici, tek bir siyasetçi var mı?” diye konuştu.

Büyük bir köy

Sakarya’nın elinde büyük avantajları olduğunu anlatan Uzm. Dr. Cihan Kolip, “31 Mart belki de son şansımız. Çünkü diğer şehirler çıtayı o kadar yükselttiler ki, eğer bu seçimde de 25 yıllık yönetim anlayışı devam ederse, yakalamamız imkansız olacak. Eğer bu yönetim anlayışı değişmezse, büyük bir köy olan Sakarya, olsa olsa ancak çok daha büyük bir köy olacak. Çünkü mevcut yönetimin anlayışı modern bir şehir olmak değil, köy olarak büyümek. Metronun olmadığı, köprülü kavşakların bulunmadığı, sosyal belediyeciliğin izlerine rastlanmadığı, eğitimde ve sağlıkta çok ciddi sıkıntıları olan, ekonomisi batmış bir şehir; Büyük Şehir olabilir mi?” dedi.

Vizyon projeler

Sakarya’yı ilk 5 yılda Türkiye ortalamasının üzerine çıkartacak ve sonraki senelerde Avrupa’nın konuşmaya başlayacağı bir şehir olması için vizyon projelerini açıkladıklarını ifade eden Uzm. Dr. Cihan Kolip, “Kimileri bu projelerin %10’u bile gerçekleşse, Sakarya uçar’ diye yorumlarda bulunuyorlarmış. Bizim projelerimiz %100 gerçek ve maddi kaynakları ile birlikte uygulanabilir projeler. Vizyon projeler dediğiniz zaten böyle olur. Yoksa 3-5 senede bir Meydanı yenilemekle, iktidarınca iptal ettiğin tren seferlerini yeniden başlatmakla ancak Sakarya büyük bir köy olarak kalmaya devam eder. Bizim vizyon projelerimizin hayalini dahi kuramayan 25 yıllık anlayışa inşallah Sakaryalı hemşehrilerimiz bir daha yetki vermeyecek” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim